.
Pedro Elias
zaterdag 7 januari 2023

Pedro Elias: “Ik check vaak of ik nog leef”

Hij kreeg niet het goede voorbeeld

Wie al een keertje keer naar ‘Patiënt Pedro’ weet dat Pedro Elias zijn leven beheerst wordt door de vele angsten die hij heeft. Vooral angst om ziek te worden speelt hem parten. Hij denkt constant dat hij ernstig ziek is of gaat sterven.

“Ik controleerde te vaak of ik nog leefde, ook ‘s nachts. En toen ik pijn had in mijn nek en naar de dokter ging zei hij: ‘Niet te verwonderen dat het pijn doet. Je zit hier nog maar tien minuten en je hebt er al vijftig keer op geduwd”, vertelt Pedro aan Dag Allemaal.

Dat Pedro zo’n hypochonder is, dat heeft hij van zijn vader. Die las elke ochtend in de medische encyclopedie om te zien welke kwaal hij die dag had.

“Dat was niet meteen de beste opvoeding. Helaas ging ik dezelfde weg op. Ik had als kind al methodes om die angsten te bezweren. Ik ging bijvoorbeeld urenlang schrijven in het premetrostation Diamant in Antwerpen. Want als ik schrijf, valt dat volledig weg”, getuigt Pedro.

Gelukkig heeft Pedro ook wat stabiliteit in zijn leven. Hij werkt al 18 jaar als redacteur bij Woestijnvis. Daar werd hij omringd door al zijn helden en voelde hij zich meteen op zijn plaats. “Ik snap niet naar wat zelfvertrouwen vandaan komt. Maar ik heb het grote geluk gehad om mensen te ontmoeten die iets zien in mij.”

Bio van Pedro Elias

Meer Over:

Pedro Elias