.
News Image

Pascale Naessens: “ik haat diëten”

Opvallende uitspraak van Pascale Naessens.


“Nog eenvoudiger” is ondertussen al het tiende kookboek van Pascale Naessens, maar toch is ze opgelucht en fier dat het opnieuw gelukt is. “Omdat het alweer een nieuwe creatieve uitdaging was, mezelf beperken qua ingrediënten én combinaties.” Want in dit nieuwe kookboek maakt de echtgenote van Paul Jambers haar recepten nóg eenvoudiger. Elk recept uit “Nog eenvoudiger” telt slechts vier ingrediënten maar Pascale Naessens blijft ook trouw aan haar principes, dus geen snelle koolhydraten samen met eiwitten bijvoorbeeld. Met dit boek doet ze zelfs beter dan Jamie Oliver. Jamie Oliver maakte ooit een kookboek met recepten van maximum vijf ingrediënten, maar Pascale Naessens doet nog straffer met amper vier ingrediënten per recept. En dat was best een uitdaging, aldus Pascale. Ondanks de uitdaging heeft Pascale Naessens enorm veel plezier beleefd aan het creëren van dit nieuwe kookboek. Ze had dan ook een heel concreet doel met haar recepten.

“Omdat mensen vaak denken dat vers en puur koken ingewikkeld en tijdrovend is, leek het me een goede invalshoek om deze keer de focus op de eenvoud te leggen,” vertelt Pascale Naessens in Het Nieuwsblad. “Dit is hoe ik zelf thuis kook: ik heb geen zin om elke dag uren in de koken te staan.” Toch blijft het allemaal gezond, al wil ze dat laatste niet meer gezegd hebben… Dat schrijft ze in de inleiding van haar boek. “Het is gekaapt door alles en iedereen. Het heeft een verschrikkelijke connotatie gekregen, die mensen verdeelt in het kamp van de gezonden en de ongezonden. Daar doe ik dus niet aan mee.” Pascale Naessens is dan ook niet de hele dag bezig met de vraag of wat ze eet of doet wel gezond is. “De hype rond gezonde voeding lijkt zich te kaderen in een overdreven lichaamscultuur,” vertelt de echtgenote van Paul Jambers in Het Nieuwsblad. “Terwijl ik het zie als genieten, met twee voeten op de grond. Dit is eten waar ik me goed bij voel, waar ik energie van krijg en creativiteit.”

En Pascale Naessens is niet enkel in de keuken creatief bezig. De voorstelling van “Nog eenvoudiger” vindt plaats tijdens een tentoonstelling waarin Pascale haar handgemaakte keramiek toont. Ze is dan ook enorm benieuwd naar de reacties van de mensen. De tentoonstelling van Pascale Naessens vindt plaats op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 september telkens tussen 13h en 18h in de Kloosterstraat 15 te Antwerpen. Bovendien kan je er ook Pascales volledige meubelcollectie en tableware bezichtigen. En uiteraard het nieuwe boek “Nog Eenvoudiger – met 4 ingrediënten” laten signeren.