You are here

Paardenshow brengt Bobbejaanland terug naar zijn roots

28/04/2012 14:58-

Bobbejaanland gaat in 2012 terug naar de roots met meer show en entertainment.

Hoogtepunt is de half uur durende paardenshow “Het geheime dagboek van Jane Parker”, met in de hoofdrol de Vlaamse musicalster Anne Van Opstal en een internationaal gezelschap ruiters. De jonge Sarah Parker krijgt een koffer vol dagboeken en souvenirs toegestuurd van haar over- over- over- over- overgrootmoeder Jane Parker. Het publiek gaat mee op een reis in de tijd en ziet hoe Jane samen met straatartiest Taco Joe de strijd aangaat met de kwaadaardige bende van de sheriff. Ze kiezen er voor om samen als artiesten mensen te vermaken met hun kunsten, maar eindigen als sheriff van het dorpje Paradise Valley. Wat er uiteindelijk met Sarah gebeurt? Dat is de grote vraag…..

Vanaf het allereerste moment van de show brengt cowboy Crazy John het publiek in de western-sfeer die zo goed bij Bobbejaanland past. Hij stelt de bezoekers voor aan Sarah Parker, een rol vertolkt door de 25-jarige Anne Van Opstal uit Hoogstraten. Deze Vlaamse musicalster studeerde af aan de Nederlandse Fontys Dansacademie in Tilburg en beleefde haar eerste grote succes in 2010 met een hoofdrol in de musical ‘Dans der Vampieren’. Ze wordt dan ook beschouwd als één van de grootste musicalbeloften van het moment. Ze ziet haar rol in de paardenshow als een bijzondere ervaring: “Het is natuurlijk ontzettend speciaal om samen met paarden op het podium te staan. Dat maakt dat deze optredens heel anders zijn dan in een gewoon theater. Bovendien is er veel direct contact en interactie met alle bezoekers, die na de shows ook nog een handje kunnen komen schudden. Een unieke ervaring!”

In Nederland speelde ze in de musical Cabaret en speelde ze op het Maastrichtse theaterfestival Zomeravonden en in De Efteling. Anne Van Opstal schittert nog tot en met juni dit jaar in Vlaamse theaters in de musical Fiddler on the Roof als Hodel.

De show is een avontuur met veel zang, dans en actie, waarin paarden een belangrijke hoofdrol spelen. De paarden worden getraind en bereden door een internationaal gezelschap, te weten de Italiaanse Mike Togni en zijn vrouw Manuela en drie ruiters uit het Franse gezelschap Cow Prod.

Bij de Togni-familie zit show en entertainment in het bloed. Mike en Manuela stammen beiden af van vooraanstaande circusfamilies uit Italie en Duitsland. Met hun eigen gezelschap laten ze overal in de wereld hun kunsten zien. Zo stonden ze al in Monte Carlo en in het MGM Las Vegas en in attractieparken als Mirabilandia, Phantasialand en nu dan in Bobbbejaanland.

De twee Fransen en een Belgische ruiter maken deel uit van Cow Prod, een gezelschap dat al jarenlang spektakels met paarden in de hoofdrol uitwerkt en dat vertoont door heel Europa. Hun vaardigheden zijn ook niet onopgemerkt gebleven in de filmwereld; ze waren al diverse keren stuntrijders en figuranten.

Tags: