.
Oski
dinsdag 14 juni 2022

Oski: “Ik zal wel een manier vinden”

Hij is er helemaal klaar voor

Artiest zijn in tijden van corona, het is geen pretje. Sommige artiesten moesten de voorbije jaren ontzettend hard knokken om rond te komen en hun carrière overeind te houden. Ook voor Tine Embrechts waren het moeilijke maanden. Dat haar zoon Oscar net nu zijn eerste EP lanceert, zorgt voor een trotse, maar ook ongeruste mama.

“Ik zal hem daarom niet tegenhouden natuurlijk. Ik weet al van zijn vier jaar dat hij leeft voor muziek. Ik heb ook die kansen gekregen van mijn ouders. Ik wil hem alleen maar wijzen op de voor- en nadelen van onze job. Soms heb ik heel veel opdrachten, soms kabbelt alles een beetje en maak ik mij financieel zorgen”, bekent Tine in Dag Allemaal.

Ook Oscar is niet bang voor wat hem te wachten kan staan. Door corona zette hij zijn muzikale plannen al eerder ‘on hold’, maar nu is hij klaar om het risico te nemen.

“Of het nu moeilijk of makkelijk zal gaan, ik zal wel een manier vinden om het financieel te doen werken.” Door zelf zijn eigen geld te verdienen kan Oscar misschien wel binnen een paar jaar op eigen benen staan. Al ziet mama Tine dat nog anders.

“Hij zit nu echt in een luxepositie, want hij woont nog thuis. Hij verdient best wel al wat en dat kan hij nu uitgeven aan etentjes en dingen voor zijn muziek. Maar ik zeg hem nu al: ‘Wacht nog efkes makker, je mag voor mijn part nog tien jaar thuis wonen, maar je zal op een bepaald moment ook moeten bijdragen. De rekeningen moeten ook betaald worden.”

Download onze app voor iOS of Android