.
Johnny Logan
maandag 21 februari 2022

Ontwerpster kostuums ‘The Masked Singer’: “Johnny Logan heeft toch wat overdreven”

De deelnemers moeten tegen een stootje kunnen

Vlaanderen is in de ban van ‘The Masked Singer’ en vooral van de prachtige kostuums. In vergelijking met sommige andere landen kan je onze kostuums toch wel tot de mooiste van de reeks rekenen en dat is allemaal te verdienste van Alexandra Brandner. Zij werkt in het Duitse atelier waar VTM de kostuums laat maken.

Dat heel wat BV’s klagen over de zwaarte van zo’n kostuum wuift Alexandra weg. “De deelnemers mogen niet kleinzerig zijn. Als je aan de moeilijkste show ter wereld wilt meedoen, moet je tegen een stootje kunnen. We gebruiken de lichts mogelijke materialen. Maar het probleem ligt bij het ontwerp. De Amerikaanse ontwerpster hoeft geen rekening te houden met de draagbaarheid van zo’n kostuum. Het moet er gewoon geweldig uitzien.”

Johnny Logan sprak in interviews over het gewei van Edelhert dat wel zeker 10 kilo woog. “Met permissie, daarover wordt onzin verteld. Johnny zal dat misschien zo hebben aangevoeld, maar hij heeft toch wat overdreven. Het zal eerder 2 kilo zijn geweest. Gemiddeld weegt een masker slechts 1 kilo”, verduidelijkt Brandner nog.