.
Harry Schurmans en Olga Zelenko
maandag 14 augustus 2023

Olga (The Sky Is The Limit): “Iedereen heeft daar hulp nodig” 

Het is een lastige situatie 

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak zijn er heel veel mensen naar België gevlucht. Ook de ouders van Olga Zelenko zijn voor een maand naar België gekomen. Al wilden die ook heel snel weer terug.

“Als haar ouders hier zijn, zijn ze toch een aantal weken veilig… Wij horen het nieuws over de oorlog zowel via haar ouders als via de Vlaamse media. Er is wel degelijk een verschil. Het verzet van Wagner zou opgezet spel geweest zijn: het is immers onmogelijk om zo snel naar Moskou op te rukken zonder dat er doden vallen”, legt Harry uit in Story.

Leven in ene oorlogsgebied, dat is slopend voor je mentale gezondheid. Al maakt de papa van Olga de situatie minder erg dan ze is.

“Maar geloof me, iedereen daar heeft psychologische hulp nodig. Ze zullen daar zeker trauma’s aan overhouden. Op een verjaardagsfeestje praten ze over de types raketten en alle negatieve oorlogsberichten. Als ik met mama bel, vertelt ze me altijd afschuwelijke dingen. De dood kwam al heel dichtbij. De man van mijn beste schoolvriendin is vorige zomer omgekomen in een gevecht.”

Bio van Harry Schurmans en Olga Zelenko