.
Olga Leyers
woensdag 1 mei 2024

Olga Leyers: “De pandemie heeft in mijn plaats beslist”

Ze nam haar studies terug op

Na haar deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ was Olga Leyers eventjes niet weg te slaan van het scherm. Tot ze plots toch even verdween. Ze besloot zich te focussen op haar studies rechten en eerst haar diploma te halen.

“Ik dacht bij mezelf: televisie zal er altijd zijn, maar de kans dat je later met je neus opnieuw tussen de studieboeken kruipt, is klein. Al was het geen makkelijke beslissing, ik heb lang getwijfeld. Maar uiteindelijk heeft de pandemie in mijn plaats beslist. Alles van tv lag stil, ik kon op mijn gemak terug gaan studeren. Dat was heel bevrijdend en gaf meteen rust in mijn hoofd”, zegt ze in Story.

Ondertussen is Olga reeds anderhalf jaar afgestudeerd, maar mag ze zichzelf nog geen advocaat noemen. Ze is wel een jurist.

“Om advocaat te worden moet je eerst nog een stage van drie jaar aan de balie doen en dat lukt niet in combinatie met de kledingwinkel en het presenteren van De Afrekening op Studio Brussel. Dat laatste doe ik nog tot aan de festivalzomer en nadien kan ik eindelijk nog eens uitslapen op zaterdag. En misschien zitten er ook nog wel nieuwe tv-projecten aan te komen. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit mijn baliestage zal doen. Ik wil graag eens pleiten.”

Bio van Olga Leyers

Meer Over:

Olga Leyers