.
Olga Leyers
zondag 3 maart 2019

Olga Leyers: “ik word soms moe van mezelf”

Opvallende uitspraak van Olga Leyers...


Olga Leyers zien we op televisie momenteel de wereld rond trekken met tachtigjarigen, maar een definitieve keuze tussen een carrière in de media of in de rechtbank heeft ze nog altijd niet gemaakt. “Ik ben een eeuwige twijfelaar,” klinkt het bij de jongste Leyers-dochter.

“Ik ben de grootste twijfelaar. Soms voel ik me een oud mannetje op een zolderkamer, de andere keer ben ik een bimbo die niet liever doet dan op de tafels dansen,” vat Olga Leyers zichzelf samen in Het Belang van Limburg. Volgend jaar begint Olga aan haar eerste master in de rechten. Nog steeds combineert ze televisiewerk met haar studies, maar dat lukt niet altijd even best. Tijdens de blokmaanden probeer ik enkel dat te doen en weiger ik andere projecten”, klinkt het bij Olga Leyers die echter moet toegeven dat de opnames voor “De wereld rond…” plaatsvonden in juni en de promo gebeurde in januari. “Daar is mijn planning dus al mislukt,” lacht Olga.

Olga Leyers geeft toe dat ze geen goede planner is. “Dan moet ik plots iets op twee uur doen waarvoor ik eigenlijk twee weken had. Gelukkig presteer ik wel goed onder druk,” aldus Olga, die zichzelf echter ook wel eens durft overschatten. Een beetje voorbereiding voor de examens tijdens het jaar zou ook een goed idee zijn,” klinkt het bij Olga Leyers, maar dan overschat ze zichzelf en denkt ze dat het tijdens de blok ook wel allemaal zal lukken. Maar de droom om advocate te worden wil ze vooralsnog niet opgeven. “Ik heb er altijd van gedroomd om advocaat te worden,” klinkt het bij Olga Leyers. “Van toen ik nog heel klein was. Daarom wil ik deze studies absoluut afmaken.” Het studeren vindt Olga superinteressant en verrijkend, maar ook de job zelf spreekt haar aan. “De combinatie van het eenzame researchen en daarna het moment van te schitteren bij het pleiten in de rechtbank…” Als eeuwige twijfelaar kan ze haar advocatendroom momenteel nog niet opgeven voor een voltijdse job in de media. Hoe kijken haar ouders naar haar toekomst?

“Nu ik de keuze gemaakt heb om mijn studies af te maken, pushen ze me wel om ervoor te gaan. Maar dat heb ik zelf ook. Zij leggen geen druk op mijn schouders, dat doe ik vooral zelf.” Olga geeft ook toe dat ze als jongste van vier dochters het meest beschermend is opgevoed. En dat was ook nodig. “Ik ben vrij naïef en impulsief. Heb soms moeite met mijn grenzen. Dan laat ik me gaan en sta ik pas achteraf stil bij de gevolgen,” onthult Olga in Het Belang van Limburg. Olga beseft dan ook dat het nogal moeilijk is om haar te beschermen, wat ze wil altijd haar zin doen. “Maar als er echt regels zijn, luister ik. Rebelleren heb ik nooit gedaan. Eigenlijk ben ik best braaf.” Toch is Olga ook een kind van haar generatie…

“Ik ben superverwend,” weet Olga Leyers. “Het is nergens in de wereld en op geen enkel moment beter dan op dit moment twintig jaar zijn in België,” beseft Olga hoe goed ze het heeft. En Olga weet ook al dat ze een groot gezin wel. Begint ze binnenkort aan kindjes samen met haar partner Simon? Olga Leyers is sinds enkele maanden opnieuw samen met Simon Nuytten van popsensatie Bazart. En Olga wil ook graag kinderen. En dan wel om een heel bijzondere reden. “Zonder kinderen ben je eenzaam vanaf je vijftigste,” klinkt het bij Olga. Bovendien komt ze zelf uit een groot gezin en wil ze dat zelf ook. “Ik denk dat kinderen gewoon een aanwinst zijn in het leven,” aldus Olga Leyers in Het Belang van Limburg.