.
News Image

Nog 1x Radio Gaga in 2015

Radio Gaga in kerstsfeer.
Radio Gaga zorgde dit najaar voor hartverwarmende radio én televisie, en daarom willen ook Joris Hessels en Dominique Van Malder hun steentje bijdragen aan De Warmste Week van Music for Life. Op vrijdag 18 december keren ze met hun mobiele radiocaravan nog eens terug naar Villa Voortman in Gent voor een warm Radio Gaga Kerstfeest met glühwein, warme chocomelk en hotdogs. Joris en Dominique maken er samen met alle aanwezigen plaatselijke radio. Je kan er platen aanvragen en zelf je verhaal vertellen. Er mag ook gedanst worden en tussen de verzoekjes en de verhalen door zijn er miniconcerten van onder meer Sioen en Wim Opbrouck.

Iedereen is welkom. De toegangsprijs bedraagt 5 euro en de opbrengst van het kerstfeest gaat integraal naar de werking van Villa Voortman, een ontmoetingshuis voor verslaafden met psychoses en mensen met ernstige psychische problemen.

En daarnaast is er natuurlijk ook Bevergem for Life: het benefietconcert waarin Freddy De Vadder en de Bevergemnaars met een straffe gelegenheidsband live de soundtrack brengen van de successerie. De opbrengt van Bevergem for Life gaat naar Unicef België, het Kinderfonds van de Verenigde Naties. Unicef ijvert voor de rechten van kinderen in de hele wereld, en helpt hen een beter leven te leiden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor dit unieke concert op zondag 13 december in Het depot in Leuven. Reserveren kan via www.hetdepot.be

In Radio Gaga trokken de bevriende acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelf gebouwde mobiele radiostudio naar acht locaties in België om er enkele dagen radio te maken. Samen met bewoners en passanten maakten ze van Radio Gaga prettig gestoorde lokale radio op tv. Het resultaat was een hartverwarmende, poëtische human-interestreeks die bij vele kijkers een gevoelige snaar raakte. Tijdens het Radio Gaga Kerstfeest in Villa Voortman kunnen ze die sfeer persoonlijk gaan opsnuiven.

De bezoekers van Villa Voortman vinden minder en minder hun weg naar de reguliere zorg. Omgekeerd geldt hetzelfde: de reguliere zorg weet geen raad met hen. Het gaat zo ver dat patiënten die te agressief zijn of waarbij de behandeling niet aanslaat, na een tijd op een zwarte lijst van de psychiatrie komen te staan.

Dirk Bryssink en Johan Vanderstraeten waren therapeuten in de reguliere psychiatrie, vijf jaar geleden richtten zij Villa Voortman op. Elke werkdag van 9 tot 17u. stellen ze de deur open voor iedereen die wil. De enige regels: geen drugs, geen alcohol en geen gebruik ervan. Voor wie wil is er koffie, een maaltijd ‘s middags, een warme plek, een slaapplaats; maar ook een kunstatelier en muziekstudio, dans- en schrijfworkshops, en een praatje met een begeleider. Na de openingsuren staan de bezoekers echter opnieuw op straat. Verschillenden zijn dakloos, anderen wonen in een kraakpand, sommigen bij beschut wonen of bij vrienden.

In Villa Voortman worden maatschappelijk kwetsbaren op hun manier en tempo begeleid door therapeuten, sociaal werkers en vrijwilligers. Ze proberen er hun verleden van alcohol- of drugsmisbruik achter te laten, en de eerste stappen terug in de maatschappij te zetten.

Het eerste seizoen van Radio Gaga kan je nog (her)bekijken op canvas.be.

Praktisch
•Het Radio Gaga Kerstfeest
•Waar : Villa Voortman, Vogelenzang 23 - 9000 Gent
•Wanneer: vrijdag 18 december van 17 tot 21 uur
•Toegang: 5 euro aan de kassa die integraal naar de vzw gaat
•Kom af en wees op tijd, want vol is vol!

Download onze app voor iOS of Android