.
Nina Butera
dinsdag 5 december 2017

Nina Butera geeft eerste zoen op eerste solosingle

Amper 13 jaar en toch al jongens aan het zoenen. 


Nina Butera (13) brengt haar eerste Nederlandstalige solosingle uit, en wat voor één! De meezingbare popsong “Die Eerste Zoen” is op haar lijf geschreven. Na een geslaagde Engelse cover, smijt dit jong en energiek zangtalent zich nu volledig in het Vlaams.

Na wat brainstormen hebben we beslist om een Nederlandstalig nummer te maken. Ikzelf kan geen liedjes schrijven, maar mijn producer Christophe Severs weet perfect wat er bij mij past. Aangezien hij al een tijdje mijn vocal coach is, kent hij mijn stembereik en smaak heel goed. Die Eerste Zoen is mij dan ook op het lijf geschreven zegt Nina enthousiast.

Wie herinnert zich zijn eerste liefde niet? Die allereerste zoen? Een magisch moment, toch?! Die magie heeft auteur/componist Christophe Severs (zoon van Paul Severs) zeer goed weten te verwoorden. Het moderne arrangement met een knipoog naar de vroegere disco-jaren, maakt van deze ijzersterke en catchy melodie een song die jong en oud zal weten te raken. Luister en oordeel vooral zelf, zegt Christophe.

De naam Nina Butera zal u waarschijnlijk niet meteen bekend in de oren klinken, maar het amper 13-jarig zangtalent uit Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams-Brabant) bracht een aantal maanden geleden een cover, “Dancing on my own”, van Robyn uit. Hoewel dit als test bedoeld was, werd dit tot ieders grote verbazing een hit op de lokale radio's. Nu wilt ze met haar eerste eigen Vlaamse single,“Die Eerste Zoen”, heel Vlaanderen overtuigen van haar kunnen.

Bio van Nina Butera

Meer Over:

Nina Butera