.
Nina Butera
vrijdag 19 januari 2024

Jong zangtalent Nina Butera stopt met zingen

Ze werd ontdekt door de zoon van Paul Severs en won 2 loftrompetten.

Het jonge zangtalent Nina Butera kondigde op donderdag 18 januari via Facebook aan dat ze stopt met zingen.

"Allerliefste fans, vrienden en collega's. De afgelopen maanden heb ik veel vragen en privéberichtjes ontvangen met de vraag hoe het met mij en mijn zangcarrière is. Het laatste jaar is een bewogen jaar geweest waar ik knopen heb moeten doorhakken. Ik heb de beslissing genomen om te stoppen met zingen. Ik moet even tijd nemen voor mezelf en moet mezelf herontdekken. Ik weet niet wat de komende jaren voor mij in petto gaan hebben. Nummers schrijven, uitbrengen en optreden sluit ik naar de toekomst toe ook helemaal niet uit, maar voor nu zet ik alles even on hold."

In 2017 werd Nina Butera ontdekt door Christophe Severs, vader van wijlen Paul Severs. Haar carrière kwam al snel in een stroomversnelling. Zo kreeg ze eind 2019 een Loftrompet voor het beste debuut met haar single 'Terug bij mij', een eerbetoon aan Paul Severs. Drie jaar later viel ze opnieuw in de prijzen en won ze een Loftrompet voor de beste videoclip met 'Wat je met me doet'.

In totaal bracht de ondertussen 19-jarige Nina Butera een twaalftal singles uit, zagen we op Spotify. Onder die singles waren er een paar duetten (met White Bird en Dean). Haar (voorlopig?) laatste single 'Eén nacht samen' werd uitgebracht in mei 2022.

Tekst: Nico Vanaken

Bio van Nina Butera

Meer Over:

Nina Butera

Bio van Christophe Severs en Paul Severs