.
News Image

Nieuwe zomersingle Tom en Tamara

Duo brengt prachtige zomersingle uit.


Zomerse vrolijkheid in het kwadraat: zo kan je de muziek die Tom en Tamara maken het best omschrijven. Het koppel heeft wat met Zuiderse landen en trekt hun liefde voor de zon lijnrecht door in hun nieuwe single: ‘Viva l’Amore’. Hun gemeenschappelijke liefde voor muziek én voor het Zuiden bracht Tom en Tamara destijds samen. Dr. Amore’, ‘Per Sempre’ en ‘Una Vita Con Te’ zijn maar een aantal songs die je moeiteloos doen dromen van een zonovergoten vakantie in het Zuiden. Op hun debuutalbum ‘Passioneel’ dat in 2016 uitkwam, staan trouwens heel wat meer Zuiders getinte duetten. “Op één of andere manier toveren Zuiderse klanken steeds een glimlach op ons gezicht,” zegt Tamara. “En niet alleen bij ons, maar ook bij onze fans werken die zwierige tonen een glimlach in de hand,” treedt Tom haar bij.



Inspiratie voor hun nieuwe zomersingle vond het duo in het rijke repertoire van de Italiaanse Songfestivalwinnares Gigliola Cinquetti. “De songs van Gigliola Cinquetti bevatten de perfecte mix van alles waar de zomer voor staat. En hoewel ze heel wat vrolijke deuntjes heeft opgenomen, was de keuze voor onze nieuwe zomersingle snel gemaakt,” zegt Tamara. “We kozen voor ‘Gira l'Amore’, een nummer uit 1972. In het nummer bezingt Cinquetti de schoonheid van de liefde en het leven op een zomerse melodie met een zwierig, Zuiders ritme. Laat dat nu helemaal ons ding zijn,” vult Tom haar aan. En dus dook het duo de studio in van de Nederlande producer Laurens Van Wessel; bekend voor zijn werk met onder andere Frans Bauer. Hun ‘tekstcompagnon de route’, Sabien Tiels, voorzag de Zuiderse melodie van een passende tekst en doopte ‘Gira l’Amore’ om tot ‘Viva L’Amore’.



“Leve de liefde. Die vlag dekt meteen de hele lading van onze nieuwe zomersingle: Tamara en ik bezingen – net zoals Gigliola destijds – de schoonheid van de liefde. We kijken er naar uit om dat een hele zomer lang te mogen doen. Want zeg nu zelf: wat is er mooier dan elkaar graag zien en vanuit dat gevoel mensen met elkaar verbinden?”

‘Viva l’Amore’, de nieuwe zomersingle van Tom en Tamara verschijnt op 14 06 2019 als digitale download.


Bio van Tamara & Tom Davys

Meer Over:

Tamara & Tom Davys