.
News Image

Nieuwe wending in zaak Andrei Lugovski: “ook een vriendin werd vergiftigd”

Andrei Lugovski leeft nog steeds in angst...


De zaak rond de vergiftiging van zanger Andrei Lugovski heeft een nieuwe wending gekregen. Net op het moment dat het gerecht de zaak zonder gevolg wou klasseren, komt een nieuwe getuigenis boven water. Een Nederlandse vriendin van de zanger is immers ook vergiftigd geweest. “En dus denk ik nog altijd aan een jaloerse dader,” onthult Andrei in Dag Allemaal.



Drie maanden lag Andrei Lugovski in coma nadat hij vergiftigd werd met thallium. De revalidatie duurt nog steeds voort. Maar nooit werd duidelijk wie de zanger het gif toediende, al wees Andrei zelf altijd in de richting van een jaloerse dader.



Nu blijkt dat een Nederlandse vriendin van Andrei op hetzelfde moment ook kampte met gezondheidsproblemen. Maar nooit werd er een link gelegd met de vergiftiging van Andrei. En die link blijkt er wél te zijn. Uit een analyse van haar haar is immers gebleken dat er ook bij haar sporen van thallium werden gevonden.



“Ik weet niet in welke richting ik de dader moet zoeken. Al blijf ik denken aan jaloezie,” vertelt Andrei Lugovski aan Dag Allemaal. Hopelijk kunnen deze nieuwe elementen leiden tot de waarheid, want naast het fysieke lijden worstelt de zanger ook nog steeds met angsten. “Want de dader, die loopt nog altijd rond,” beseft Andrei maar al te goed.


Bio van Andrei Lugovski

Meer Over:

Andrei Lugovski