.
News Image

Nieuwe topreeks op 2BE

Een eigenzinnige detective aan het roer in nieuwe reeks Backstrom.
Na een schorsing van vijf jaar is de onvoorspelbare, maar briljante detective Everett Backstrom teruggekeerd naar Portland om een politie-eenheid te leiden. Het is al snel duidelijk dat Backstrom niet de gemakkelijkste persoon is om mee samen te werken. Ook al is zijn gezondheid een ramp en is er aan pessimisme geen gebrek, toch is hij een kanjer in zijn job. Samen met zijn team moet Backstrom de meest gevoelige misdaadzaken proberen op te lossen.

Rainn Wilson: “Backstrom is een grote eikel, maar tegelijk een briljante detective. Ik zou liever omgaan met zo’n persoon dan met een typische detective, die alles perfect oplost op het einde van de week. Het atypische en eigenzinnige karakter van Backstrom maakt de serie boeiend en menselijk.”

Rainn Wilson (The Office), die de rol van Everett Backstrom voor zijn rekening neemt, werkt in de serie samen met een team van verschillende acteurs: zo speelt Genevieve Angelson (House of Lies) Nicole Gravely. Zij heeft de onmogelijke taak gekregen om Everett Backstrom in bedwang te houden. Nicole wordt hierbij geholpen door de ervaren Sergeant John Almond, gespeeld door Dennis Haysbert (24). De rol van forensisch onderzoeker Peter Niedermayer wordt vertolkt door Kristoffer Polaha (Ringer).

De administratieve taak in het team is voor de Franse Nadia Paquet, die gespeeld wordt door Beatrice Rosen (The Dark Knight). Page Kennedy (Blue Mountain State) neemt de rol van officier Frank Moto op zich. Frank bestrijdt criminelen op straat. Als laatste zit Gregory Valentine, oftewel Thomas Dekker (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) in het team. Hij is een gewezen dief en zijn contacten in het criminele milieu zijn van onschatbare waarde voor Backstrom.

De namen van de personages uit Backstrom zijn niet lukraak gekozen. Zo gaf schrijver Hart Hanson het grootste deel van zijn personages de naam van enkele bekende hockeyspelers zoals onder andere Nicklas Bäckström, Scott Niedermayer, Cody Almond, Cedric Paquette en Scott Valentine.

Aflevering 1:
Na een schorsing van vijf jaar is de eigenzinnige detective Everett Backstrom teruggekeerd om Portlands politie-eenheid te leiden. In hun eerste zaak onderzoekt het team de dood van de zoon van een senator. Ondertussen dreigt Backstrom zijn job te verliezen als zijn gezondheid er niet op vooruit gaat.

Backstrom, vanaf maandag 6 juni om 22.15 op 2BE.