.
News Image

Nieuwe single Udo

Udo gaat naar de essentie van zijn liefde voor muziek.


De mooiste en warmste stem van het land gaat door merg en been met zijn nieuwe Nederlandstalige single. Met “Zielsveel van jou” kiest Udo resoluut voor puurheid, voor zachtheid, voor liefde. Een lied recht uit het hart met een indringende tekst over afscheid. Een thema waar iedereen mee te maken heeft. In tijden van donkerte en kilte hoopt Udo met zijn muziek troost te brengen. Kruip onder een warm deken, luister, geniet.



Udo heeft het uitzonderlijke talent om met een paar noten alle haren op je lijf in bloei te laten komen. Een stem die de deur van je hart opent, zomaar, zonder te kloppen. Udo verzamelde het voorbije jaar diverse melodieën en teksten bij elkaar die zich uitstekend lenen tot het uitoefenen van zijn favoriete ambacht. Zijn eerste single van het aankomende nieuwe Nederlandstalige album is een eigen compositie over een knagend en intens gemis en de oncontroleerbaarheid ervan.



Udo: “Ik wou puur op het gevoel een aantal liederen bundelen, zonder rekening te houden met commerciële parameters. 'Zielsveel van jou' geeft meteen weer waar mijn nieuwe album voor moet staan, een zuivere en prachtige klank van een Bösendorfer in combinatie met de onzuiverheden die live muziek en one takes met zich meebrengen: krakende pedalen, kreunende klankkasten en trillende strijkstokken. Ik hou ervan om fragiele, soms oneffen zanglijnen onaangeroerd te laten, de ene keer ingehouden, soms fluisterend, dan weer krachtig, maar telkens met de juiste emotie. Wat mij betreft ga ik terug naar de essentie van mijn liefde voor muziek.”



Zielsveel van jou werd gecomponeerd door Udo en opgenomen, gearrangeerd en geproduceerd door vakman Steve Willaert, die koos voor pure akoestische instrumenten: live piano en strijkers. Dankzij de uitmuntende mastering van Gert Van Hoof levert Udo een pareltje af.