.
News Image

Nieuwe schijf Dimitri Vegas en Like Mike

Selfish is de nieuwe single van de dj-broers uit Willebroek.


Na hun laatste release ‘Repeat After Me’ met Nederlandse DJ Armin van Buuren, houden Dimitri Vegas & Like Mike het tempo hoog met alweer een nieuwe single: 'Selfish'. De vocals van ‘Selfish’ lieten ze dit keer inzingen door de Kosovaarse singer-songwritter Era Istrefi. Hoewel dit opvallende popnummer start met de iconische klassieker ‘Africa’ van Toto, weten de broers er voor deze radio-hit alweer een tropische draai aan te geven.



Na hun terugkeer naar het Sportpaleis in Antwerpen, waar ze met hun Garden of Madness-concept 4 keer het Sportpaleis wisten uit te verkopen, tonen Dimitri Vegas & Like Mike opnieuw hoe ze dansmuziek moeten domineren. En door het winnen van MTV’s Best Belgian Act, betreedt het duo 2019 op dezelfde manier waarop ze 2018 eindigden: als wereld’s beste dj’s in dance music. Hun samenwerking met de in Kosovo geboren zangeres, Era Istrefi, is niet toevallig. De zangeres kende een golf van succes sinds haar doorbraak ‘BonBon’, dat werd uitgebracht op het Nederlandse platenlabel Armada. Ze haalde in een mum van tijd meer dan 600 miljoen views op YouTube en werkte al samen met artiesten als Will Smith en Diplo. Met die laatste produceerde ze het nummer ‘Live It Up’, dat werd gebruikt als het offciële volkslied voor het WK 2018 in Rusland.



De broers zijn niet onbekend met het verleggen van grenzen binnen hun scene, en de samenwerking met Era Istrefi klinkt dan ook als een echte match made in heaven. De hiphop en urban vibes die het nummer omdopen tot een echte radio-hit, zijn geinspireerd door het beruchte ‘Africa’ van Toto - dit in combinatie met de zweverige tonen en perfecte vocalen van zangeres Era. ‘Selfish’ is anders dan dat we gewoon zijn van Dimitri Vegas & Like Mike. Toch tonen ze hier weeral eens hun vermogen om consequent te blijven differentiëren. Het staat vast dat dit nummer nog lang te horen zal zijn, en dit dan bij voorkeur op de groene grasvelden van de festivals en de dansvloeren van clubs!