.
Tom Audenaert
woensdag 11 augustus 2021

Nieuwe namen in de cast van Daens, de musical

Acteur Tom Audenaert maakt musicaldebuut

Na een gedwongen pauze van meer dan anderhalf jaar werden vorige week de voorstellingen van Daens, de musical terug hervat in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Vandaag kondigt Studio 100 heel wat nieuwkomers aan die de cast dit najaar zullen vervoegen. Omdat er heel wat voorstellingen ingehaald moeten worden zijn er dan ook extra acteurs aangetrokken die hun rol zullen afwisselen met de huidige cast. Het gaat om acteur Tom Audenaert die zijn musicaldebuut maakt en in de huid kruipt van priester Ponnet, een rol die momenteel gespeeld wordt door Peter Thyssen. Roger Bolders zal voor de rol van Bisschop Stillemans afwisselen met Jo De Meyere. Ook Walter Baele, Marc Coessens en Ludo Hoogmartens werden aan de cast toegevoegd. Momenteel zijn er opnieuw tickets beschikbaar voor voorstellingen tot en met december 2021.

Op 21 februari 2020 ging de nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens in première. Na amper 1 week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden. Na een verplichte pauze van 17 maanden werden de voorstellingen vorige week terug hervat.
Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde, die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzette, krijgt het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een overtuigende cast die er ongelooflijk veel zin in heeft om weer voor publiek te mogen spelen. De muziek van Dirk Brossé werd ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen.

Naast de nieuwe namen die vandaag worden aangekondigd zullen ook Ianthe Tavernier en Michel De Meyer vanaf eind augustus de cast van de musical Daens vervoegen. Ze spelen respectievelijk de rol van Nette Scholliers en de socialistische voorman Jan De Meeter. De acteurs zullen hun rol afwisselend spelen met Free Souffriau en Jelle Cleymans die uiteraard ook aan boord blijven.

Gert Verhulst: “Ik ben blij dat we na anderhalf jaar de voorstellingen van Daens in het Studio 100 Pop-Up Theater kunnen hervatten. Om al deze shows te kunnen inhalen was er nood aan vers bloed in de cast. Ik ben dan ook verheugd dat we stuk voor stuk weer sterke namen hebben kunnen strikken om de cast te vervoegen. Momenteel spelen we aan 70% bezetting maar wij hopen dit snel naar 100% te kunnen optrekken met de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard."

Het ensemble uit Daens bestaat verder uit: Niels Batens, Jurgen Stein, Martijn Claes, Dirk Van de Merlen, Nordin De Moor, Wout Sels, Tim Saey, Pieter Casteleyn, Steven Colombeen, Christophe Degelin, Chris Schep, Juan Gerlo, Rudi Giron, Hilde Van Wesepoel, Liv Van Aelst, Ellen Dilles, Maja Van Honsté, Elke Buyle, Annelies Boel, Florence Van Laecke, Charline Catrysse, Tessy Torfs, Justine Maurau, Andres Vercoutere, Neal Jansen, Julie Daems, Elise Declerck en Lien Van den Bossche.

Tickets & info via daens.be