.
News Image

Nieuwe dreigbrief Michel Van den Brande

Vuil vies dik vet oud varken

Het is precies een week geleden dat Michel Van den Brande uit The Sky Is The Limit weer boven water kwam na zijn bijna vier dagen durende verdwijning. En hoewel zijn familie en vrienden blij zijn dat Michel weer terug is, zijn er mensen die zich enorm storen aan de 'dikzak' uit The Sky Is The Limit. Michel kreeg zaterdag een nieuwe dreigbrief en die deelde hij op Facebook. Kom hier in Blankenberge aan : doen mijn brievenbus open en dit zat erin !!!!! Kunne die dat nu ies niet in mijn gezicht zegge erg !!!!! Wie is er bang van wie ??? Ik in ieder geval niet,, welkom, schreef Michel zaterdagmiddag.

Vuile lelijke vetten dikzak vet varken maak u kapot. Niemand moet u. Met u varkenskop zweetend lelijk varken. Wat iemand in ziet weten wij niet. Vuil vies dik vet oud varken. Getekend De Nil was de tekst die geschreven was in de brief die gericht was aan zakenman Michel Van den Brande. Michel is niet echt onder de indruk en niet van plan om zich te laten doen. Het is trouwens niet de eerste brief in dit genre dat Michel in zijn brievenbus heeft gevonden. Vorig jaar in de maand oktober kregen hij en zijn dochter ook al een soortgelijke brief waarin hij en zijn dochter bedreigd werden.

Toen was de dreigbrief anoniem, deze keer staat er eens een naam onder, namelijk De Nil. Of die brief van Marie-Anne De Nil komt? Ongetwijfeld niet. Waarom de persoon die de brief schreef deze achternaam gebruikt is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is het feit dat de briefschrijver blijkbaar niet het lef heeft om zijn of haar mening recht in het gezicht van Michel Van den Brande uit te spreken. Wel deed de persoon de moeite om de brief op te sturen want op de enveloppe werd een toch wel ondertussen vrij oude postzegel met de bekende watersnip geplakt. Het zit er trouwens bovenarms tegen tussen Michel Van den Brande en een ander mediafiguur.

En die mediafiguur is Jan Becaus. Met uitspraken als geblaseerdheid, arrogantie, slechte smaak en kleinmenselijkheid, Het verstand komt met de jaren, maar bij sommigen wel erg laat, nieuwe rijken die hun privacy te grabbel willen gooien, Geld verdienen kan hij dus als geen ander, maar voorts is hij volslagen onbeholpen en een weldenkend mens zou uit voorzorg nog liever zijn geld opstoken dan het op die manier te moeten uitgeven maakt Jan Becaus zich niet meteen populair in zijn bericht op de website Doorbraak.be. Becaus besloot om één en ander persoonlijk te maken en hij deed er ook een doekjes rond.

Voor Michel Van den Brande was Becaus al bij al nog mild, voor zijn ondertussen ex-vriendin Sofie echt er niet. De man praat niet, hij blaft als een kwaaie bulldog die zopas zijn kluif is afgepakt. Bij voorkeur doet hij dat tegen zijn vriendin, met wie het al een achttal keer af en aan is geweest. Wat die sloor bezielt om telkens terug te keren, is voer voor psychiaters. Voor alle duidelijkheid, Jan Becaus schreef zijn bericht al voor hij weet had van de verdwijning van Michel Van den Brande want daarover schrijft hij niets in zijn bericht. En toch voelden we een grijntje sympathie bij Becaus voor de knuffelbeer uit het programma maar dat is absoluut niet wederzijds. Zo haalde hij het feit aan dat Michel oog had voor een jongen met een beperking. Maar één ding is duidelijk: Becaus en Van den Brande zullen nooit vrienden worden.

Michel Van den Brande reageerde op Facebook als volgt: Wat is dat allemaal zeg!!! Dat een senator zo iets durft zeggen van mensen die hij niet kent van haar of pluim !!! Wordt door ons betaald heeft een dik loon , waar wij alleen maar van kunnen dromen !!! Iedereen weet nu van mijn breuk met Sofie , ben proberen te schermen te lijmen , eindelijk dring het tot me door dat ik Sofie graag zie en nu voor mij op nr 1 komt !!! Wel, omhoud 1 ding becaus, als mijn relatie met Sofie niet meer goed komt hou ik U daar PERSOONLIJK VERANTWOORDELIJK VOOR !!!

En even liet Michel Van den Brande zich volledig gaan. U hebt tijd tot na het weekend uw excuses aan Sofie over te maken , doet u dat niet en mijn relatie met Sofie is kapot dan maak ik U gewoon af !!!!! Ongetwijfeld was het bericht op zich goed bedoeld maar hij bedreigde Jan Becaus op een niet echt vriendelijke manier. Wellicht had Michel dat een tijdje later ook wel door want hij verwijderde zijn bericht na enige tijd. Aan Het Nieuwsblad vertelde Michel Van den Brande vrijdag dat Jan Becaus gerust eens een dagje op zijn bedrijf mag komen werken.

Van den Brande kijkt er in ieder geval naar uit om eens een persoonlijk gesprek te hebben met de senator. Vooral het feit dat Becaus de ex-vriendin van Michel Van den Brande een sloor noemde , zal er bij Michel Van den Brande wellicht niet in kunnen. Wat ik daarvan denk, zal ik hem wel eens in zijn gezicht zeggen. Ik raad hem aan zijn excuses aan te bieden. En ook de andere gezichten uit The Sky Is The Limit storen zich aan het bericht van Jan Becaus. Eén van hen is Willy Naessens die de nagel op de kop slaat.

Willy Naessens stuurde vrijdag een mail naar Jan Becaus met een persoonlijke reactie. Daarin had Naessens toch wel enkele vragen. Bijvoorbeeld over de reden van de uithaal naar onder andere Naessens. Becaus had op zich geen probleem met de mensen die voor hun luxe werken maar toch was hij ook kritisch over Willy Naessens. En net die kritiek blijft hangen. Ik geef werk aan 1.350 mensen, mensen die ik op handen draag. Ik heb de voorbije jaren nooit minder dan 90 procent van mijn winst uit mijn bedrijf opnieuw geïnvesteerd. Ik ben 77 jaar en werk nog elke dag. Ik weet dat ik in The Sky Is The Limit nogal flamboyant ben, maar ik doe niet verkeerd. Mag ik een beetje reclame genereren voor mezelf?