.
News Image

Nieuwe dansstijlen in 'Dansdate'

Vrijdagavond bij VTM.
De kop is eraf. Zes bekende koppels streven al weken naar de perfecte aftrap van hun dansparcours voor het alziend oog van de jury én heel tv-kijkend Vlaanderen in Dansdate. Op vrijdag 31 oktober volgden 840.574 kijkers de eerste show, goed voor een marktaandeel van 37,9% (VVA 18-54, live+5). Met Kevin en Josje op kop zijn de zes bekende koppels op weg naar hoofdstuk twee van hun dansavontuur, die een heel nieuwe stijl en dus heel wat nieuwe moeilijkheden met zich meebrengt voor alle koppels.

LAURENS EN ROOS KRIJGEN STEUN UIT AMERIKA
De kijkers zagen vorige week hoe Min Hee allesbehalve mals was in haar jurycommentaren. Met name Laurens en Roos, die voorlopig onderaan bengelen in de ranking, mochten eraan geloven. Ze beloofden plechtig om meer te oefenen voor hun volgende dans: een cabaret op een nummer uit Moulin Rouge. Laurens: “De Moulin Rouge, dat is zoiets met vrouwen met pluimen en weinig kleren aan, dat is misschien wel iets dat ik graag ga doen.” Het zijn enorm intensieve trainingen aan een zeer hoog tempo, maar het koppel gaat ervoor. Ze beseffen dat het wel eens gedaan kan zijn na vrijdag en dus willen ze écht uitpakken met deze dans. Gelukkig kan het koppel ook rekenen op steun uit Amerika: Astrid Bryan komt vrijdag in het publiek supporteren voor haar broer en schoonzus.

JOSJE PROBEERT ANGST VOOR TRAP TE OVERWINNEN MET DISCO
De grote winnaars van de eerste show waren Kevin en Josje, die verbaasden met hun hiphopchoreografie. Deze week is het heel andere koek voor het jonge koppel. Ze brengen een disco, al zijn zowel Josje als Kevin daar niet zo blij mee. “Ik heb echt nul verstand van disco, ik word er niet vrolijk van”, aldus Josje. Kevin vindt deze stijl vooral te vrouwelijk voor hem. De trainingen lopen niet altijd van een leien dakje, maar alles wordt opgelost met een goeie dosis humor. Het grootste struikelblok blijkt het stukje choreo op de grote trap te zijn. Voor Josje komt zelfs een trauma naar boven: ooit is ze tijdens een show van een trap gedonderd. Als dat vrijdag maar niet gebeurt…

VEERLE TRAINT ZONDER ALAIN MAAR MET DOCHTER
Hiphop is deze week dan weer de opdracht van Veerle en Alain. Het koppel wist in show 1 te verrassen met hun uitstraling en Alain pakte extra punten met zijn solo. Terwijl ze nog volop nagenieten van de mooie jurycommentaren proberen ze ook deze week weer niets dan lof te verkrijgen, maar Veerle is er niet gerust in. Ze vindt hiphop iets voor jonge mensen en bovendien staat ze er alleen voor omdat Alain op zakenreis moet naar China. Gelukkig zijn de dochters er nog om met hun moeder te trainen en haar tips te geven over de juiste ‘attitude’.

ERIK ONTPOPT ZICH TOT HEUPSCHUDDENDE AFROMAN
Ook Bieke en Erik gaan van de ene dansstijl naar een totaal andere. De Argentijnse tango kan amper verder verwijderd liggen van de afro die het koppel in de tweede show brengt. De grote troeven van Bieke zijn haar lenigheid en elegantie, maar in hoeverre zal ze die ook voor afro kunnen benutten? Al snel wordt duidelijk dat deze stijl volledig buiten haar comfortzone ligt. Bieke maakt zich zorgen om zich belachelijk te maken en haar geloofwaardigheid te verliezen. Erik daarentegen, die ontpopt zich tot een ware afrodanser. Zal hij ook zijn vrouw mee op sleeptouw kunnen nemen?

WILLEM-FREDERIK EN FREYA GAAN ROMANTISCHE TOER OP
Vorige week swingden Willem-Frederik en Freya de pannen van het dak. Gwendolyn Rutten, Open VLD-voorzitster, liet vanuit het publiek verstaan dat ze voortaan véél verwacht van de personeelsfeestjes. Deze week brengen Willem-Frederik en Freya een Weense wals. Het lijkt wel dé perfecte dans voor dit romantische koppel, al laat de choreograaf van dienst hen toch ook afzien. Het wordt vooral moeilijk wanneer Willem-Frederik de leiding moet nemen over Freya. Zoontje Jesper leeft enorm mee met zijn dansende ouders en heeft al een plannetje bedacht opdat ze zeker doorgaan naar de volgende liveshow…

SEAN EN ALLISON MAKEN KENNIS MET DE DANSVLOER - LETTERLIJK
Na hun zwoele chacha mogen Sean en Allison zich in de tweede show aan een moderne choreografie wagen. Welke stijl ze ook krijgen: de twee hebben duidelijk de smaak van het dansen te pakken. Sean is bovendien aangedaan door de nummerkeuze, die hem doet denken aan de tijd dat hij Allison vaak afzette aan de luchthaven om haar vervolgens maandenlang te moeten missen. Vreemd genoeg blijkt hij heel snel weg te zijn met de lenige passen en vele grondoefeningen, terwijl Allison het daarentegen veel moeilijker heeft. Maar de Amerikaanse laat zich niet kennen. Al snel komen haar competitiedrang en perfectionisme naar boven.

DE ACTS VAN LIVESHOW 2
Laurens en Roos: cabaret van Laurent Flament op ‘Sparkling Diamonds’ uit Moulin Rouge.
Kevin en Josje: disco van Laurent Flament op ‘Music Inferno’ van Madonna.
Veerle en Alain: hiphop van Yves Ruth op ‘It’s Like That’ van Run DMC.
Bieke en Eric: afro van Bruce Blanchard op een afromix.
Willem-Frederik en Freya: Weense wals van Arman Eranosjan op ‘If I Ain't got you’ van Alicia Keys.
Sean en Allison: modern van Roy Julen op ‘Lay me Down’ van Sam Smith.

Dansdate, vrijdag 7 november om 20.35 op VTM.