.
News Image

Nieuw seizoen Zonen van Van As start met een knal

Derde seizoen start op zondag 26 februari.
Jaargang 3 begint met een serieuze knal bij De Zonen van Van As. Pa Frans wordt een jaartje ouder, en zonen Herman en Eddie gaan het familiebedrijf zelf in handen nemen en naar een ‘hoger’ niveau tillen. Maar oude vetes laaien opnieuw hoog op en zorgen voor een explosieve confrontatie. Wordt dit de ondergang van de NV Van As? Vlaamse topacteurs schitteren in een herkenbaar verhaal van klein ondernemend Vlaanderen.

Eddy en Herman zijn overeen gekomen om samen de leiding te nemen van het bedrijf. Eddy heeft het weer goedgemaakt met Rita. Ze heeft hem vergeven, maar vergeten is nog iets anders. Hij zal goed op zijn tellen moeten passen.

Herman en Martine hadden ook hun huwelijksperikelen: Martine ging uit de bocht met Rombouts. Ook die perikelen smeulen nog na.

De “duobaan” Herman/Eddy is maar schijn, want de feitelijke baas - en strijdvaardiger dan ooit - is nog steeds: Frans Van As. Hij is er ondertussen ook in geslaagd om zijn vriendin, de bordeelhoudster Maïda, voor de familie aanvaardbaar te maken.

Martine heeft het bedrijf verlaten en is terug naar de supermarkt. Het maakt dat Linde weerkeert aan de desk en Rita neemt haar plaats opnieuw in aan de boekhouding. Dick was bijna weg omwille van ruzie met de zonen. Maar Frans heeft hem achter hun rug opslag gegeven. Dick blijft dus aan boord, al blijft de relatie met Eddy en Herman gespannen.

Frans is de pater familias van het bedrijf. Frans is de zestig voorbij, maar wil nog lang niet aan zijn pensioen denken. Frans heeft twee zonen: Herman en Eddy. Jaak Van Assche)

Herman is de oudste, hij heeft een diploma, maar is totaal niet geschikt om leiding te geven. Hij panikeert snel, blaast problemen op en voelt zich het prettigst met zijn neus in technische dossiers.(Peter Thyssen)

Zijn jongere broer Eddy heeft wat meer commerciële flair en lef en ook de ambitie, maar helaas niet de capaciteiten. De twee broers zijn zeer loyaal aan elkaar, en beiden hebben veel respect voor hun vader. (Jan Van Looveren)

Rita is de vrouw van Eddy en een stuk intelligenter dan haar man. Thuis is zij de baas en ook op het werk als boekhoudster kan zij haar mannetje staan, ze is nuchter en verstandig. Rita is vooral bezorgd om het voortbestaan van de zaak. Met de firma Van As heeft ze enkel het allerbeste voor. (Els Beatse)

Na haar misstap werkt Martine niet langer bij Van As maar terug in de supermarkt. Ze probeert het opnieuw bij te leggen met Herman maar is niet bereid om door het stof te kruipen. Martine is emotioneel intelligent en weet wat ze wil. (Tania Kloek)

Linde, de dochter van Herman is dan weer gespeend van alle ambitie. Ze zit aan de receptie en doet wat licht administratief werk, ze is liever lui dan moe.is (Rilke Eyckermans)

Dick is een dertiger, een goede commerciële kracht, gehaaid, door de wol geverfd en neemt het allemaal net niet te nauw. “Zolang het maar opbrengt en ze ons niks kunnen maken”. (Ben Segers)

Frakke was de eerste arbeider bij “Van As” en is ondertussen een vriend des huizes geworden. (Carry Goossens)

Zjempie is zo verknocht aan de zaak dat hij -als het heel druk is- in een stacaravan in zijn werkplaats slaapt. (Peter Van Den Eede)

Naast de Familie Van As, aanverwanten en personeel duiken ook heel wat nieuwe én vertrouwde personages op in seizoen 3. Gespeeld door een verzameling topacteurs zoals Ludo Hoogmartens (de burgemeester), Joren Seldeslachts (Jasper), Wouter Bruneel (Bambi), Sven De Ridder (Daan Mertens), Anna Tenta (Valentina), Bo Bojoh (Maida), Eric Baranyanka (Pépé), Dirk Van Dijck (Victor), Bert Huysentruyt (Dox Pol), Vic De Wachter (Notaris Goes) en Maaike Cafmeyer (Belinda).

Aflevering 1:
Frakke komt in tijdnood bij de afbraak van een groot gebouw. Frans verplicht hem om er desnoods tijdens het weekend aan door te werken. Maar dat is een streep door Zjempies rekening: de twee moeten dat weekend samen een terras aanleggen bij een particulier en Zjempie heeft dringend het zwarte geld nodig. Frakke besluit daarop om het wat te laten vooruitgaan. In de remise liggen nog een tiental oude staven dynamiet.

De Zonen van Van As, vanaf zondag 26 februari om 19.55 op VTM.