.
News Image

Nieuw seizoen Mij Overkomt het Niet op Eén

Fatma Taspinar is terug!
Wat als je van de ene dag op de andere als dader door het leven moet? Vorig jaar hield die centrale vraag van Mij overkomt het niet wekelijks bijna 900.000 kijkers bezig. In dit nieuwe seizoen stelt Fatma Taspinar die vraag opnieuw aan vijf mensen die het is overkomen. Zij veroorzaakten ongewild een ongeluk en moeten verder met het besef dat zij (mede)verantwoordelijk zijn voor de dood van iemand anders. Helpt het wanneer ze horen dat het ongeluk onvermijdelijk was en niet hun schuld? Of blijft het voorval hen achtervolgen?

Dit tweede seizoen brengt weer enkele sterke getuigenissen: een oma die haar kleinkind laat vallen, met fatale gevolgen; scoutsleiders die een lid missen na een dagje zwemmen; een wegenwerker die zijn collega raakt met een graafmachine. Fatma spreekt daarnaast met familie, nabestaanden, rechters, procureurs en hulpverleners over schuld en schuldgevoel, en hoe je verder leeft na zo’n ingrijpende gebeurtenis.

Mij overkomt het niet: vanaf 18 november elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Aflevering 1 (maandag 18/11)
De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Bütgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?