.
Grond
donderdag 19 augustus 2021

Nieuw op Play4: Grond

Met heel wat topnamen.

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ishmael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora. Dat is het verhaal van de nieuwe fictiereeks Grond.

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans zijn de regisseurs van dienst. Adil en Bilall verdienden hun strepen met enkele succesvolle producties in binnen- en buitenland zoals Black, Patser en recent de Amerikaanse box office hit Bad Boys For Life. Mathieu heeft heel wat ervaring met zowel Nederlandstalige als Franstalige producties zoals Unité 42, Gent West en Vermist. Grond kon voor het script rekenen op Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. Zij schreven onder andere ook Bevergem

De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a. Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Gevoel Voor Tumor), Tom Vermeir (De Twaalf), Reinhilde Decleir (Beau Séjour), Saïd Boumazoughe (Patser), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal), Ahlaam Teghadouini (Hoodie), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (16+) en Wannes Cappelle (Bevergem).

Grond gaat later dit najaar in wereldpremière op Play4 en nadien ook op Streamz. Netflix covert de rest van de wereld en zal de reeks op latere datum ook in België aanbieden.