.
Twee zomers
woensdag 19 januari 2022

Nieuw op Eén: Twee zomers, nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten

Met heel wat toppers.

Op zondagavond 6 februari start de nieuwe, zesdelige, psychologische thrillerreeks Twee zomers op Eén. De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De reeks speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig.

Twee zomers kan uitpakken met ronkende namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. Hun jongere zelf in de jaren negentig wordt vertolkt door acht nieuwe talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Het scenario van Twee zomers werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts nam zelf voor de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes.

Tom Lenaerts: "Het was zalig om voor het eerst sinds lang te regisseren en vanop de eerste rij te kunnen aanschouwen wat een schat aan jong talent we in Vlaanderen hebben - en dan heb ik het nog niet over de indrukwekkende prestaties van de gevestigde waarden. In Twee zomers ligt het hart en de ziel van een hele ploeg. Het feit dat de eerste internationale reacties lovend zijn, vervult ons alvast met grote trots.”

Het verhaal van Twee zomers begint dertig jaar geleden. Een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven echt van start gaat. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident.

Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers. En onvergetelijk wordt het zeker...

Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij. Er duikt immers een video op van een noodlottige avond tijdens die vakantie van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef in ieders gezicht en worden zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Meteen is iedereen verdacht en is het vertrouwen in de groep zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid aan het licht komt...

Download onze app voor iOS of Android