You are here

Nieuw bij VTM op Kerstdag: Zijn er nog Kroketten?

20/12/2013 08:15-

Nieuw spelprogramma met Jonas Van Geel, vanaf volgende week op VTM.

Het is een doodgewone vraag, die je geregeld hoort op restaurant of in de diepvriesafdeling van de supermarkt. Maar tussen Kerstmis en nieuwjaar wordt ze plots een fenomeen in alle Vlaamse huiskamers. Elke avond is er wel ergens een feestje. Iedereen klinkt met vrienden en familie nog één keer op het voorbije jaar en viert zich een weg naar het nieuwe jaar. Iedereen is blij. En vooral: iedereen heeft honger. De gastvrouw loopt heen en weer naar de keuken. Met haar allerbeste culinaire kunstjes. Geserveerd op haar allerbeste Delftse borden.

En dan weerklinkt plots vanop alle hoeken van de tafel de vraag: “Zijn er nog kroketten?”

Het is de vraag die het hele eindejaarsgevoel samenbalt in één iconische zin. En die zin zal dit jaar alleen maar iconischer worden. Van 25 tot 30 december staat immers elke avond de nieuwe panelshow Zijn Er Nog Kroketten? op het VTM-menu.

Een waanzinnig krokante quiz over 2013, gehost door Jonas Van Geel en met captains Dimitri Leue en Nathalie Meskens Onder de speelse leiding van gastheer Jonas Van Geel nemen elke avond twee sympathieke teams het tegen elkaar op in vijf geestige spelrondes. Met één duidelijke missie: wie heeft in 2013 het best opgelet?

Vaste teamcaptains Dimitri Leue en Nathalie Meskens versterken zich elke avond met één zelfgekozen bekende Vlaming. Een politicus, een zanger, een schrijver of een tv-presentator die volgens hen 2013 mee gekleurd heeft. Een figuur van het jaar die zij graag in hun team willen om de zege binnen te halen. De 12 gasten zijn: Tom Waes, Natalia, Hilde Crevits, Kris Peeters, Jill Peeters, Herman Brusselmans, Showbizz Bart, Kürt Rogiers, Karen Damen, Ben Segers, Sien Eggers, Bart De Wever.

Het allerbeste van 2013
Tijdens deze vrolijke panelshow passeert het voorbije jaar in hoog tempo nog één keer de revue. Alle grote en kleine momenten van 2013, de meest opmerkelijke figuren, de grappigste tv-fragmenten en de grootste bloopers. Paus Franciscus en Koning Filip. De dancemoves van Tristan uit Belgium’s Got Talent. De billen van Peter Sagan. De zoektocht naar Jejoen. Monnik Giel en Stromae. Maggie De Block en De Rode Duivels. En uiteraard de korte broek van Jean-Luc Dehaene in VTM NIEUWS.

In Zijn Er Nog Kroketten? beleeft u nog één keer het leukste van 2013. Een strijd op leven en dood zal het niet worden, maar toch staat er veel op het spel want de bekende Vlaming uit het winnende team gaat naar huis met 1 jaar gratis kroketten. En die mag hij opeten uit het gezicht van de bekende Vlaming uit het verliezende team. Dat krijgt hij mee in de vorm van een Delfts bord.

De spelrondes
RONDE 1: De Beelden Van Het Jaar
Van de limbo-act van Koningin Fabiola na de kroning van Koning Filip, bestaan helaas geen beelden. Maar heel wat andere topmomenten van 2013 zijn wél gefi lmd. In de eerste ronde selecteert Jonas drie geestige beelden van het jaar, waarover beide teams vragen krijgen voorgeschoteld. Om het snelst afdrukken is de boodschap. En juist antwoorden liefst ook.

RONDE 2: De Captainsronde
De tweede ronde heeft elke dag een andere naam. Nathalie en Dimitri gieten een opvallend nieuwsfeit, een gebeurtenis of trend uit 2013 in een gloednieuw verbaal of non-verbaal spel, terwijl hun teamleden zo veel mogelijk juiste antwoorden proberen te raden. Wat mag u verwachten? Jan Becaus Foèveuh!, De Gemeentelijke Administratieve Sanctie, Woorden Verboden en het nu al legendarische Waaj Is Jejoen?.

RONDE 3: De Feestlift
Voor wie het nieuwe jaar in wil met een strakke look is peperdure plastische chirurgie overbodig, want bij Zijn Er Nog Kroketten? kost een make-over niets. In de derde ronde geven we enkele bekende Vlamingen een gratis “feestlift” door de ene het gezicht van de andere BV cadeau te doen. Aan beide teams om te raden wie de gemixte bekende Vlamingen zijn.

RONDE 4: Jan Met De Pet
2013 was zonder twijfel ook het jaar van Jan Met De Pet. Meer dan eens stonden totaal onbekende Vlamingen plots in het middelpunt van de belangstelling om nadien weer geruisloos in de anonimiteit te verdwijnen. Maar uit die anonimiteit roepen wij zo’n onbekende held nog één keer terug. Aan beide teams om te raden waarom Jan Met De Pet dit jaar even brandend actueel was.

RONDE 5: Alles Kan Nog
Alles Kan Nog is het motto van de vijfde en laatste ronde. Omdat in deze ronde simpelweg… alles nog kan. De rol van de captains is hier uitgespeeld en de twee bekende Vlamingen vechten een rechtstreeks geheugenduel uit. Ze krijgen allebei een snelle montage met 8 figuren uit 2013 geserveerd en moeten zich er nadien zoveel mogelijk proberen te herinneren.

Van 25 tem 30 december, elke avond om 20.35 op VTM.
Spannend. En cruciaal. Want er staat 1 jaar gratis kroketten op het spel.

Gerelateerde foto's:

2 Meisjes Op Het Strand

Nathalie Meskens - Oostende - 09/08/2017

Rode Neuzen Concert

Jonas Van Geel - Antwerpen - 30/11/2016

2 Meisjes Op Het Strand

Nathalie Meskens - Oostende - 17/08/2016

Rode Neuzen Concert

Nathalie Meskens - Antwerpen - 30/11/2016

Little Big Shots

Nathalie Meskens - Mechelen - 29/08/2016

Het Grootste Café

Jonas Van Geel - Hasselt - 30/04/2016

Boekenbeurs

Dimitri Leue - Antwerpen - 30/10/2015

Liefde voor Sterren tegen de Muziek op

Nathalie Meskens - Oostende - 12/08/2015

Liefde voor Sterren tegen de Muziek op

Nathalie Meskens - Oostende - 24/08/2015

Liefde voor Sterren tegen de Muziek op

Jonas Van Geel - Oostende - 24/08/2015

Gerelateerde Fanquiz: