.
News Image

Nieuw album Nielson

Nieuw in de Ultratop.


Nielson scoort met zijn langverwachte derde album 'Diamant'. Op 'Diamant' staan naast de gelijknamige eerste single en recente hits als 'Doen, Durven of de Waarheid', 'Vuurwerk' en 'IJskoud' zeven andere, intens persoonlijke tracks met de nieuwe, internationale sound van Nielson. Het album werd gemixt door de Amerikaanse Miles Walker, die hits van onder meer Beyoncé en Kygo op zijn naam heeft staan.



'Diamant' is een weerspiegeling van Nielsons behoefte om zichzelf écht te laten zien. Rauwer, puurder dan we hem kenden. “Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Mensen kennen vooral de opgewekte Nielson, maar ik ben heus niet altijd vrolijk, ik heb ook een donkerdere kant. Die mogen mensen ook van me zien.”



'Diamant' is het verslag van een groeiproces, waarin de nieuwe Nielson zijn ziel - zonder zijn vertrouwde gitaar - compleet blootlegt. En dit album is nog maar het begin. Een grote, maar - als het aan hem ligt - eerste stap in de persoonlijke ontwikkeling van Nielson. De zoektocht naar zichzelf duurt voort: Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt. Hij is er klaar voor, het veilige masker is af. En dat is precies de bedoeling.



In november begint Nielson aan zijn Diamant Tour langs clubs in Nederland en België.


Bio van Nielson

Meer Over:

Nielson