.
Davina Michelle
vrijdag 21 augustus 2020

Nieuw album Davina Michelle is een feit

'My own world' is uit.


Davina Michelle weet zichzelf met haar ongeëvenaarde en dynamische stem in een paar jaar tijd op knappe wijze te vestigen als meest succesvolle Nederlandse zangeres ooit in de Nederlandse Top 40. Als bekroning wint Davina meerdere awards in Nederland, waaronder een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ Met ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ en ‘my own world’ heeft ze meerdere platina en gouden hits op haar naam staan in thuisland. Na verschillende succesvolle Nederlandse samenwerkingen laat Davina op haar indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’ zien waar ze voor staat. Stevige pop-tracks, van powerballads tot dansbare songs, met empowering teksten. Het album wordt op spectaculaire wijze afgesloten met een live versie van 'Liar,' een nog niet eerder uitgebrachte publieksfavoriet.

In augustus 2016 wordt Davina Michelle na een indrukwekkende Idols deelname opgepikt door productieteam ‘Sub Bass Music Group.’ Samen starten ze een YouTube kanaal. Op dit kanaal plaatst het team in eerste instantie covers om een fanbase op te bouwen. Een paar maanden later ziet wereldster P!nk Davina Michelle haar cover van ‘What about us.’ Zo reageert P!nk (tot ongeloof van Davina) in een viral video op de cover met ‘’Now I know how it’s supposed to sound’’ en “That’s better than I will ever sound.” Dit heeft veel teweeggebracht. Davina’s YouTube kanaal groeit in korte tijd explosief en heeft ondertussen meer dan een miljoen volgers. Daarnaast zorgt de media-aandacht voor een aantal bijzondere optredens in Miami, San Diego en Nashville.

Kort na haar Amerikaanse tour volgt Davina’s deelname aan het tv-programma ‘De Beste Zangers’, de Nederlandse tegenhanger van ‘Liefde Voor Muziek’. In dit programma zingt Davina het nummer ‘Duurt te Lang’ van Glen Faria. Een record brekende hit die 11 weken op #1 blijft staan in Nederland. De rest is geschiedenis. Als kers op de taart speelt Davina in augustus 2019 in het voorprogramma van P!nk op het Malieveld in Den Haag, voor een publiek van 50.000 man. ‘17 Miljoen Mensen’ is haar derde nummer 1 hit in thuisland en komt voort uit de gelijknamige succesvolle serie concerten vanuit een leeg Ahoy. Tijdens deze concerten steekt Davina samen met collega-artiesten het land op muzikale wijze een hart onder de riem. Haar debuutalbum ‘my own world’ komt uit op 21 augustus.Davina Michelle over ‘my own world’:“Dit album voelt voor mij als een verzameling van allemaal verschillende emoties en onderwerpen, zodat er voor iedere luisteraar wel iets herkenbaars inzit. Ik heb echt het gevoel dat ik heb kunnen laten horen wat mijn kleur is, wie ik ben en wat ik wil maken. Het is iets waar we al jaren aan werken, we hebben denk ik wel meer dan 50 nummers geschreven. Dit is de selectie songs die we het beste vinden en die perfect aansluiten bij wat ik nu wil doen.

Mijn team en ik produceren en schrijven vrijwel alles zelf. Ik schrijf graag in het Engels omdat je op die manier kan ‘levelen’ met mensen over de hele wereld. Het is voor mij ook makkelijker om dingen wat poëtischer te verwoorden in het Engels. En natuurlijk ben ik gewend om in het Engels te zingen door de wekelijkse covers die ik op mijn YouTube kanaal plaats. Ik heb hier echt ontzettend veel van geleerd, elke week opnemen en jezelf terugluisteren, tot je tevreden bent. Ik wil altijd het beste.

Liedjes schrijven vind ik confronterend en spannend. Één track schrijven of een heel album waarin je wilt blijven afwisselen vergt veel meer creativiteit. De songs beginnen vaak bij de melodie, daar komt vaak automatisch wel een gevoel bij kijken of een niet per se autobiografische situatie die daar bij past. Dan ga ik schrijven, pak er een fles wijn bij en probeer ik me te verplaatsen in de situatie waar ik over zing. Ik ben nog maar vier jaar echt bezig en ik ben enorm perfectionistisch. Als je er dan een heel album uit moet persen is dat best lastig. Ik wilde het album dan ook pas uitbrengen toen ik echt tevreden was, en nu ben ik er ook wel enorm trots op. Dit album voelt echt als het einde van het begin.

Koop hier deze release

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Davina Michelle

Meer Over:

Davina Michelle