.
News Image

Niet iedereen is fan van seksuele song Merol

Dat VRT het nummer draait levert boze reacties op.


Enkele weken geleden verscheen met Hou je bek en bef me een expliciete song van Merol. Naar eigen zeggen op rtlnieuws.nl wil de Nederlandse zangeres graag dat jongeren opener zijn in seks en hoopt ze hiermee haar steentje bij te dragen.



Inmiddels hebben Studio Brussel en MNM het nummer opgenomen in hun playlist. VRT-woordvoerder Hans Van Goethem zegt in Dag Allemaal dat deze song explicitiet, maar niet gratuit is. Volgens hem wil de 28-jarige artieste aantonen dat dit taalgebruik niet het alleenrecht is van mannelijke artiesten. De woordvoerder verdedigt zich door te zeggen dat dit nummer bij jongerenzender MNM kan als het redactioneel goed gekaderd is, zoals bijvoorbeeld in de talkradioshow 'Generation M'. Omdat de muziekkeuze bij Studio Brussel scherper is, kan het daar wel en zullen luisteraars volgens hem wel begrijpen dat Merols nummer met een knipoog wordt gezongen.



Een heel ander geluid horen we van een aantal Vlaamse artiesten. Zo vindt Miguel Wiels dat de choquerende tekst alleen maar tot doel heeft om op te vallen. De Vlaamse componist heeft twee kinderen van respectievelijk 10 en 9 jaar. Tegen hen heeft hij verteld dat ze een lelijk woord zingt dat je best niet gebruikt met andere mensen erbij. Hij vindt dat dit nummer gewoon niet op de radio hoort.

Ook Silvy De Bie, met een dochter van 11 jaar is niet te spreken over het liedje. Zij noemt dit soort mensen zelfs geen artiesten en vindt het vooral heel spijtig dat ze aandacht krijgen met zulke foute nummers. Deze gore praat hoort volgens haar ook niet op de radio te komen. Ook 'Thuis'-acteur Geert Hunaerts vindt dat de bal serieus werd misgeslagen door dit nummer op de playlist te zetten van nationale radiozenders. Als dit binnenkomt bij een radiozender, mag je eens goed lachen, maar daar moet het ook wel stoppen, gaf hij aan. Hij merkt ook op dat zijn kinderen van 11 en 9 jaar dit soort dingen oppikken.



Carl Huybrechts tenslotte, die jaren 'Night of the Proms' presenteerde vindt al die heise wat overdreven. Hij en zijn partner praten vrij met de kinderen over alles, ook al zijn ze nog maar 12 en 8. Carl en Anouk zorgen voor voldoende omkadering en merken dat de kinderen daar ook geen punt van maken.



(Nico Vanaken)


Bio van Merol

Meer Over:

Merol