You are here

Niels Destadsbader op van de zenuwen

07/11/2018 20:00-

Niels Destadsbader crashte bijna voor eerste Sportpaleis-concert.

Niels Destadsbader heeft er twee fantastische concerten in het Sportpaleis opzitten. Maar de nacht voor het eerste concert was een hel. Op van de zenuwen sliep Niels amper vier uur. Zo weinig slaap… “Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor een zanger en ik maakte me echt wel zorgen om mijn stem,” geeft Niels Destadsbader eerlijk toe. Zelfs na een geslaagde generale repetitie bleef Niels Destadsbader twijfelen. “Maar eenmaal je op dat podium stapt, krijg je zo’n adrenalinestoot dat je ineens alle twijfels vergeet en er helemaal voor gaat.”

“Toch heb ik de eerste drie nummers niet bewust meegemaakt. Maar na het derde nummer kwam ik helemaal tot mezelf en kon ik zelf ook echt genieten van de show,” aldus Niels Destadsbader in Story en Dag Allemaal. Niels Destadsbader kan ook zo enkele momenten uit de show opnoemen die tot zijn absolute hoogtepunten behoren. Sowieso hoort daar “Speeltijd” bij toen er een fotomontage werd geprojecteerd van Niels en zijn overleden vriend Robbie, maar Niels denkt ook nog aan een ander kippenvelmoment…

Bij “Hey Pa” ging hij in het publiek bij zijn ouders zingen en liet de zanger het hele Sportpaleis meezingen voor zijn vader. “Hij was heel erg onder de indruk en heel emotioneel, en ik ook,” geeft Niels Destadsbader ruiterlijk toe.

Maar natuurlijk was het ook super dat Koen Wauters twee nummers wou komen meezingen. “We komen heel goed overeen en gunnen elkaar het succes.” Niels relativeert ook het feit dat ze “concurrenten” zouden zijn. “Ik ben dertig, Clouseau is al dertig jaar bezig, dat zegt alles,” klinkt het bij Niels Destadsbader die zelf vaak naar Clouseau-concerten in het Sportpaleis trok. “Het feit dat wij elkaar appreciëren en steunen is heel tof, dat maakt hem als idool dat ik als kind had nog groter.”

Niels Destadsbader beseft dat het niet makkelijk zal zijn om volgend jaar nog straffer te doen. Maar zolang je de lat voor jezelf hoog genoeg legt, kan je jezelf niets verwijten, aldus Niels Destadsbader in Story. Sowieso komen er volgend jaar opnieuw twee concerten in het Sportpaleis en gaat hij binnenkort samenzitten met Miguel Wiels om aan de nieuwe plaat te beginnen schrijven. “Ik zit niet stil,” aldus Niels.

Toch wil hij Niels nu nog even nagenieten en nog eens heel veel pintjes drinken met zijn vrienden. Want om in topconditie te zijn had de zanger een maand lang alcohol afgezworen. Schol!

Meer nieuws over:

Niels Destadsbader

Gerelateerde foto's:

Joe Christmas Ball

Niels Destadsbader - Antwerpen - 21/12/2018

Sportpaleis

Niels Destadsbader - Antwerpen - 31/10/2018

Q-music Sunsetconcert

Niels Destadsbader - Oostende - 13/07/2018

Vlaanderen Feest

Niels Destadsbader - Antwerpen - 11/07/2018

Signeersessie Media Markt

Niels Destadsbader - Machelen - 13/06/2018

2 Meisjes Op Het Strand

Niels Destadsbader - Oostende - 09/08/2017

Suikerrock 2017

Niels Destadsbader - Tienen - 30/07/2017

Vlaanderen feest

Niels Destadsbader - Antwerpen - 11/07/2017

40 jaar Solidariteit voor het Gezin

Niels Destadsbader - Antwerpen - 28/04/2017

Cd voorstelling bij Qmusic

Niels Destadsbader - Vilvoorde - 17/02/2017

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz:

Gerelateerde muziek:

Tracklist van Niels Destadsbader