.
News Image

Niels Destadsbader onzeker over deelname Liefde Voor Muziek

Waarom was Niels zo onzeker?


Niels Destadsbader was erg onzeker toen hij aan Liefde Voor Muziek begon. Zou hij er niet voor spek en bonen bijlopen tussen al die gevestigde waarden? Maar zijn vrees bleek al snel ongegrond…

Niels Destadsbader vond het vreemd dat artiesten tijdens de vorige seizoenen van Liefde Voor Muziek telkens weer een traantje moesten wegpinken. “Mij gaan ze niet hebben,” dacht hij toen nog. Maar kijk… Wat zagen we afgelopen maandag?

Niels wist nochtans dat hij het moeilijk zou hebben mocht iemand “Speeltijd” coveren, het nummer dat hij schreef voor zijn overleden vriend Robbie, tevens de bassist van zijn groep. Maar de tranen vloeiden al voor dat bewuste nummer. K’s Choice bracht “Hou Je Me Vast” en dat was niet alleen het nummer dat Niels zong op de begrafenis van Robbie, maar Robbie was ook nog eens een grote K’s Choice-fan. Een heel emotioneel moment met dan tóch die tranen. En dan moest Jasper Steverlinck nog komen met zijn versie van “Speeltijd”. “Hij excuseerde zich er bijna voor,” verduidelijkt Niels in Dag Allemaal. Toch was Niels erg onzeker over zijn deelname aan Liefde Voor Muziek.

Tussen al die gevestigde waarden, als enige die enkel in het Nederlands zingt… Hij had met geen enkele andere deelnemer nog maar gesproken. “Zijn ze wel blij dat ik erbij ben?” Niels Destadsbader voelde zich heel geïntimideerd. Nochtans had Niels Destadsbader zelf gevraagd om mee te doen aan Liefde Voor Muziek. Hij was altijd al een grote fan van het programma, maar tot nu toe had hij altijd één groot probleem: hij had nog geen eigen muziek. Vorig jaar had ook gekund, polst Dag Allemaal, maar Niels voelde dat dat niet het juiste moment was. En Niels vindt zich ook beter passen bij de huidige groep artiesten. Van K’s Choice was hij altijd al fan en nu vertelde Sarah Bettens zelf dat ze in hem gelooft. Ze hebben samen een nummer geschreven.

Niels’ nieuwe album zou nog voor de zomer af moeten zijn en hij kan nu al zeggen dat er een nummer opstaat dat hij samen met Sarah Bettens geschreven heeft. Of hij zich de nieuwe Koen Wauters voelt? Daar is Niels duidelijk over. “Ik ben enkele weken geleden nog eens naar Clouseau gaan kijken. Zó goed. Volgens mij komt er nóóit een tweede Koen Wauters.”

Bio van Niels Destadsbader

Meer Over:

Niels Destadsbader