.
Niels Destadsbader
vrijdag 2 december 2022

Niels Destadsbader krijgt niets

Merchandising ‘F.C. De Kampioenen levert nagenoeg niets op

Na de truitjes, brooddozen, deurmaten, stickerboeken en nog heel wat andere merchandisingspullen, lanceert men nu ook twee bouwsets van ‘F.C. De Kampioenen’.

Toch brengen deze spullen bitter weinig op voor de acteurs in kwestie. Want ook de VRT neemt een stuk van de koek en pas daarna krijgen de acteurs nog een stukje. Dit komt neer op zo’n 7 cent per doos.

“In het geval van de bouwset bedraagt die ‘royaltyfee’ ongeveer 10%”, vertelt Pieter De Wulf, zaakvoerder van comedyshows.be, het bedrijf dat de set lanceerde, aan Het laatste Nieuws. “Dat bedrag ligt juridisch vast en is overal ter wereld ongeveer hetzelfde”

De bouwset zal dus zeker geen grote opbrengst realiseren. “Wij willen nu vooral een hype rond de set creëren, maakt De Wulf duidelijk aan Het Laatste Nieuws. “We richten ons niet op grote winstpercentages, wel op grote verkochte aantallen op lange termijn.”

Niet iedereen krijgt echter een winstdeelname. Voor het Monopoly-spel zijn dit enkel de namen die op de doos te zien zijn. Niels Destadsbader krijgt niets en is bij geen enkel product betrokken.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Niels Destadsbader