.
Niels Destadsbader
zaterdag 17 februari 2024

Niels Destadsbader: “Ik moet altijd beginnen huilen”

Hij is best emotioneel

Niels Destadsbader heeft met ‘Ik Vraag Het Aan’ een mooi programma beet bij VRT. Het publiek heeft er lang op moeten wachten, maar hun geduld wordt beloond.

Muziek maakt veel emoties los bij de mensen en dat toont Niels ook in dit programma. Zelf koestert hij ook veel herinneringen aan bepaalde nummers. Zo heeft hij een droevig verhaal bij het nummer ‘Kryptonite’ van 3 Doors Down.

“In 2012 is mijn goede vriend Robbie gestorven. We zaten samen in een bandje. Hij was de bassist, ik de zanger en we brachten covers. Maar Robbie, een fervente Studio Brussel-luisteraar, vond dat ik geen rock-'n-roll had, dus stelde hij voor om Kryptonite in de setlist te steken. Ik was niet echt enthousiast, maar uiteindelijk zijn we toch tot de consensus gekomen dat ik er een Nederlandstalige tekst op ging schrijven. De eerste twee zinnen waren af, maar vlak voor we gingen repeteren, is hij verongelukt. De tekst heb ik nooit meer afgewerkt. Misschien moet ik dat ooit wel eens doen, voor hem. Telkens ik dat nummer hoor, denk ik aan Robbie. Met een glimlach, ook al mis ik hem enorm”, zegt Niels in Story.

Destadsbader is vaak snel ontroerd, maar hij schaamt zich daar niet voor. Zeker wanneer het over kinderen of dieren gaat, raakt hij snel geëmotioneerd.

“Zelfs bij films begin ik vaak te huilen, ook als ik ze al eens gezien heb. Maar muziek helpt me om mijn emoties, vooral verdriet, een plek te geven. En tegelijkertijd verbindt muziek mensen met elkaar. Het kan zorgen voor een toffe avond.”

Bio van Niels Destadsbader