.
Nele Somers
vrijdag 28 oktober 2022

Nele Somers: “Ik moest het doen voor hem”

Ze verloor recent haar vader

Het zijn droevige tijden voor gewezen Miss Belgian Beauty Nele Somers. Een tijdje geleden verloor ze haar vader en ondanks dat het niet onverwacht kwam, maakte het toch heel wat emoties los. Rudy Somers verloor op 13 oktober de strijd tegen pancreaskanker.

Om haar verdriet wat van zich af te zetten smeet Nele zich volledig op haar deelname aan de Sanlam Cape Town Marathon in Zuid-Afrika. Een unieke ervaring, waar Nele een knappe prestatie neerzette.

“Die marathon was al lang gepland. Toen de gezondheid van mijn vader in september sterk achteruitging, zei ik hem dat ik niet zou vertrekken, maar papa stond er als trouwe supporter op dat ik wel zou gaan”, vertelt Nele aan Story.

De avond voor Nele zou vertrekken, overleed de man op een natuurlijke manier en in het bijzijn van zijn geliefden. “Op de luchthaven had ik wel een moeilijk moment: vertrek ik of niet? Maar het was de wens van mijn vader dat ik die marathon zou lopen.”

Het werd een heel erg emotionele reis voor Nele, maar gelukkig werd ze goed opgevangen door een goede vriendin die met haar meereisde. “Ik kon tijdens de marathon mijn tranen soms niet bedwingen. Maar ik heb doorgezet voor papa. Ik droeg een T-shirt met de print ‘Nele 4 Rudy’ en zo had ik toch het gevoel dat hij erbij was.”

Bio van Nele Somers

Meer Over:

Nele Somers