.
Nasrien Cnops
maandag 8 mei 2023

Nasrien Cnops: “Ik vind het vreselijk om zwanger te zijn”

Ze heeft veel last

Zeggen dat je niet graag zwanger bent en dat het allemaal beter zou mogen gaan, daar rust een groot taboe op. Het lijkt wel alsof alle vrouwen een zorgeloze zwangerschap hebben, maar natuurlijk is dat niet zo.

Nasrien Cnops heeft alles behalve een zorgeloze zwangerschap. En zij wil dat niet onder stoelen of banken steken.

“Veel mensen doen alsof alle zwangerschappen en geboortes perfect zijn en alsof zwanger zijn het leukste is wat er bestaat. Ik vind het zo erg om te zeggen, maar ik vind het vreselijk om zwanger te zijn, ik haat zwanger zijn”, bekent ze in Dag Allemaal.

Nasrien krijgt vaak meteen scheve blikken van mensen wanneer ze zegt dat ze niet graag zwanger is. Mensen die vinden dat ze al blij mag zijn dat ze zwanger is.

“Maar ik krijg ook veel mooie reacties. Het is fijn dat er een community is die je steunt in wat je doormaakt. Maar niet iedereen is positief. Zo reageerde een vrouw dat ik te negatief was en dat ik tegen mezelf beschermd moest worden. Ze zei dat het mijn functie is om mensen gelukkig te maken en positiviteit uit te stralen. Dat is niet waar, ik toon juist eerlijk hoe mijn leven is en hoe ik me voel.”

Bio van Nasrien Cnops

Meer Over:

Nasrien Cnops