.
News Image

Muzikanten Elvis Presley in Kortrijk en Brugge

The Elvis Concert twee keer in ons land.


The Elvis Concert komt dit jaar terug naar België en is op 6 mei te zien in de Stadsschouwburg van Kortrijk en op 14 mei in het Concertgebouw van Brugge. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley opnieuw de top van de hitlijsten veroverde met nummers als 'In The Ghetto', 'Suspicious Minds' en 'Don't Cry Daddy'. Dit wordt gevierd tijdens de twee concerten waaraan ex-collega's van The King of Rock 'n Roll meewerken, Bob Lanning (drummer) en Jim Murray (backing vocal).



The Elvis Concert 2019 is een productie van Elvis historicus Arjan Deelen in samenwerking met Constantijn Zantingh, voorzitter van de officiële Elvis Presley fanclub voor Nederland en België. Drummer Bob Lanning maakte in 1970 deel uit van Elvis' zijn band. Jim Murray van The Imperials verzorgde vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Hij werkte mee aan het nummer 'How Great Thou Art' en het album 'He Touched Me' waar Elvis een Grammy voor kreeg.

Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij heeft de eer om 'The King' zelf te vertolken. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA). The Elvis Concert is geen imitatie concert maar richt zich puur op de muziek van Elvis Presley. Ieder nummer wordt zo authentiek mogelijk gebracht. Voor fans en muziekliefhebbers is het concert een feest der herkenning en een unieke mogelijkheid om de mensen te zien spelen die met Elvis hebben gewerkt. Na het concert is er een meet & greet.



De twee concerten maken deel uit van een Europese tournee.

The Elvis Concert 2019

Maandag 6 mei - Stadsschouwburg Kortrijk

Tickets: € 26.00 - € 46.00

www.schouwburgkortrijk.be | 056/23 98 55 (tijdens de openingsuren)



The Elvis Concert 2019

Dindsdag 14 mei - Concertgebouw Brugge

Tickets: € 29.50 - € 49.50

www.concertgebouw.be | 070/221212


Bio van Elvis Presley

Meer Over:

Elvis Presley