.
Moora Vander Veken in Thuis
zaterdag 22 april 2023

Moora Vander Veken: “Je krijgt er wel discipline door”

Ze heeft er veel geleerd

Toen Moora amper 15 jaar was leerden we haar kennen als Merel uit ‘Amika’ en niet veel later ook als Olivia in ‘Thuis’. Moora was als actrice erg geliefd, maar soms snakte ze nog eens een keertje naar wat anonimiteit.

Moora bruist van de ambitie en dus trok ze naar Londen en New York om daar een acteeropleiding te gaan volgen en zichzelf beter te leren kennen.

“In New York kreeg ik les van Larry Moss, de coach van Leonardo DiCraprio, een master in acteren. Dat is intussen een oude mens, die nog amper kan lopen. Hij is wel streng. Je ademhaling moet goed zitten, je moet je tekst perfect kennen… als je een fout maakt, moet je oefeningen doen terwijl de klas op jou zit te kijken. Hard, maar je krijgt er wel discipline door”, zegt Moora in Dag Allemaal.

Als acteur of actrice moet je heel vaak audities gaan doen en daar hoort ook heel vaak een ‘neen’ bij. Iets wat bij Moora ook heel herkenbaar is.

“Soms reageer ik daar goed op, soms maakt het me ongelukkig. Dat hangt af van de hormonen. Op audities voor Engelse producties – en ik doe er veel – maak ik nog minder kans. Maar voor mij is een ‘nee’ altijd een stimulans om te blijven gaan.”

Bio van Moora Vander Veken

Meer Over:

Moora Vander Veken