.
Moora Vander Veken in Thuis
donderdag 13 april 2023

Moora Vander Veken: “Er zat meer talent in mij”

Ze wou niet vastroesten

In 2019 verliet Moora Vander Veken ‘Thuis’ omdat ze op zoek was naar meer uitdaging in haar leven. Ze trok naar Londen om daar de taal en cultuur onder de knie te krijgen en zichzelf wat te heruitvinden.

Hoewel ze zich altijd goed voelde in ‘Thuis’, was haar rol geen uitdaging meer en daar knelde het schoentje voor de actrice.

“Ik wilde niet vastroesten in de Vlaamse soapwereld. Ik had het gevoel dat er meer talent in mij zat. En dat wilde ik ontwikkelen. Daarom ben ik workshops in het buitenland gaan volgen, te beginnen bij Londen”, vertelt ze in Dag Allemaal.

In Londen zijn er scholen genoeg waar je terecht kan om er te leren acteren en de kneepjes van het vak te leren. Maar de grote elitescholen waren niks voor Moora.

“Daar moet je een toelatingsexamen doen en lokken ze je met bekende afgestudeerden. Online had ik een brakke website gevonden met een acteeropleiding die me aansprak. De school was gevestigd in een bunker – vuil, goedkoop, maar het voelde echter. Soms moesten we halfnaakt acteren of elkaar vuilmaken. Ik heb daar drie maanden les gevolgd, waarbij ik met een achttal studenten in een garage overnachtte, als een bende hippies.”

Bio van Moora Vander Veken

Meer Over:

Moora Vander Veken