.
News Image

Moeilijke periode voor Pieter Aspe

Pieter Aspe openhartig over het verlies van zijn vrouw Bernadette.

Dit weekend opent de Boekenbeurs opnieuw haar deuren en voor Pieter Aspe wordt het de eerste Boekenbeurs sinds de dood van zijn vrouw Bernadette.

Pieter Aspe en Bernadette waren 14 jaar samen. Het was liefde op het eerste gezicht. Voor de populaire auteur was Bernadette zijn grote liefde, zijn compagnon, zijn muze.

In de zomer van 2016 werd een agressieve, uitgezaaide longkanker vastgesteld bij Bernadette. Amper twee maanden later zou Aspes grote liefde overlijden.

Maar langzaam maar zeker kruipt Pieter Aspe uit het dal. Hij was een emotioneel wrak na het overlijden van Bernadette, maar in Story getuigt hij dat het beter begint te gaan.

Ondertussen is Pieter Aspe weer aan het schrijven gegaan en de twee boeken die hij schreef hielpen hem er weer wat bovenop.

Voor Pieter Aspe was het schrijven een vlucht uit zijn lege bestaan. Niet het schrijven op zich, wel de sociale contacten die ervoor nodig waren.

Bernadette zal echter nooit uit zijn leven verdwijnen. Zo staat haar handtas nog steeds op de stoel waar ze hem altijd achterliet.

Met “De Butlerknop” rondt Pieter Aspe zijn populaire thrillerreeks af na 40 delen. Maar hij heeft gelukkig wel nog andere plannen met het personage Van In.

Vorig jaar kwam Pieter Aspe niet signeren op de Boekenbeurs, maar dit jaar is hij weer van de partij. De collega’s zullen het draaglijk maken, aldus Aspe in Story.

Herbert Flack heeft ook zijn vrouw verloren en dat heeft hun goede band enkel maar versterkt. Ze begrijpen elkaar.

Met Allerheiligen naar het kerkhof gaan zal Pieter Aspe niet doen. Hij is nog nooit bij het graf van Bernadette geweest. Dat is zinloos, Bernadette is immers altijd bij hem.

Bio van Pieter Aspe

Meer Over:

Pieter Aspe