.
News Image

Mistoestanden bij Baba Yega

Ex-lid Junes doet boekje over.


Opvallend bericht in de nieuwe Dag Allemaal. Baba Yega, waar is al dat geld naartoe?, titelt het weekblad. De winnaars van Belgium’s Got Talent waren hot in Vlaanderen maar het is eigenlijk vrij stilletjes rond de groep. Een tijdje geleden lokte Studio 100 de pers naar Schelle voor de aankondiging van groot nieuws. Er werd mysterieus gedaan, wat zou Studio 100 te melden hebben? Gert Verhulst was trots dat Studio 100 voortaan onderdak zou geven aan Baba Yega maar de aanwezige persmensen waren niet echt onder de indruk. Zelf haalden wij onze schouders op, moeten we daar wel iets mee doen? Baba Yega had eerder in hun bestaan een minder goede indruk nagelaten, wellicht als gevolg van een slecht management. De ‘feiten’ die zometeen volgen hebben dan ook niets met Studio 100 te maken maar wel met mensen die bij de groep betrokken waren nog voordat Studio 100 de deal met Baba Yega tekende.



“Voor het eerst werpt een ex-lid zijn masker af”, schrijft Dag Allemaal op de cover. “Junes klaagt eerdere wantoestanden aan: valse beloftes,dansers onderbetaald en oorspronkelijke leden opgestapt”, lezen we op de cover van het weekblad.

Junes Lazaar was één van de oorspronkelijke groepsleden van Baba Yega. De groep die grote ogen gooide bij Belgium’s Got Talent bestond uit vijf dansers. Van in het begin werd er mysterieus gedaan over de identiteit van de dansers. Er waren geruchten, gissingen maar ondertussen kennen we op z’n minst twee dansers van de groep: Junes Lazaar én Sinerjey Meyfroodt die van in het begin bij Baba Yega betrokken zijn. Junes maakt ondertussen geen deel meer uit van de groep, hij stapte eruit nadat hij de wantoestanden niet langer kon aanvaarden. Van de 50.000 euro die Baba Yega bij Belgium’s Got Talent won , kreeg Junes amper 1.300 euro. Waar is de rest van al dat geld naartoe? Aan de optredens verdiende Junes amper 200 euro terwijl er voor een optreden van Baba Yega belachelijk hoge bedragen werden neergeteld: 5.200 euro voor 10 minuten! En toch waren er organisatoren die dat ervoor over hadden. Junes wijst vooral naar één persoon: opper Baba Yega Sinerjey Meyfroodt. “Sinerjey ziet zichzelf als dé man achter Baba Yega. De roem is hem naar het hoofd gestegen, en daar hebben de andere Baba’s allemaal de gevolgen van mogen ondervinden’, beweert Junes in Dag Allemaal. Junes moest zijn job opzeggen omdat er gerepeteerd moest worden. 25.000 euro van het prijzengeld van Belgium’s Got Talent verdween als sneeuw voor de zon. Ook van de merchandising zag Junes geen cent. Na heel veel discussies heeft hij de groep van ook verlaten. Volgens Junes ligt hij ook in proces met Sinerjey. Die laatste bevestigt in Dag Allemaal dat er een klacht tegen Junes loopt. “Kijk, Junes voert al een tijdlang een lasterproces tegen ons. Ik heb daar een klacht voor ingediend. Hij heeft dreigementen geuit en perst ons af’, beweert Sinerjey. Het volledige verhaal met nog meer details lees je deze week in Dag Allemaal.


Bio van Baba Yega

Meer Over:

Dag Allemaal Baba Yega