.
Pieter Aspe
zondag 2 mei 2021

Misdaadauteur Pieter Aspe overleden

Pierre Aspeslag is niet meer.

“Lieve lezers en vrienden van Pieter Aspe, bijzonder verdrietig nieuws. Pieter Aspe is vandaag overleden na een kort ziekbed. We wensen zijn echtgenote Tamara alle sterkte in het verwerken van dit verdriet. Hij zal heel hard gemist worden. We bedanken iedereen die ons de afgelopen tijd gesteund heeft met berichtjes van hoop. Nu nemen we de tijd om de herinneringen aan Pieter Aspe te koesteren.”

Dat bericht verscheen zaterdagavond op de Facebookpagina van de uitgeverij van Pieter Aspe. De acteur overleed zaterdag op 68-jarige leeftijd na een ziektebed.

Het was al een tijdje stil rond Pierre Aspeslag, de echte naam van Pieter Aspe. “Vandaag is een goede dag, wat er ook gebeurt. Vandaag laat ik een periode van ziekte en tegenspoed achter mij”, schreef hij in het najaar van 2020 nog op Facebook nadat hij in het AZ Sint-Jan in Brugge voor longproblemen werd behandeld. In datzelfde ziekenhuis is Aspe overleden nadat hij er twee weken geleden werd opgenomen, niet voor corona trouwens.

Pieter Aspe werd in 2010 nog ereburger van de stad Blankenberge, eerder werd van een aantal van zijn boeken een tv-reeks gemaakt waarin Francesca Vanthielen en Herbert Flack de hoofdrol speelden.

Aspe verkocht meer dan 3,5 miljoen boeken en was één van de toppers op de jaarlijkse Boekenbeurs. Daar zat hij steevast met zijn eerder overleden vrouw Bernadette en mijn zijn Duvel. Enkele jaren geleden trouwde Pieter Aspe voor de derde keer. Hij had zijn geluk gevonden bij Tamara. Wij wensen haar veel sterkte bij dit verlies.

Naar de boeken van Pieter Aspe

Bio van Pieter Aspe

Meer Over:

Pieter Aspe