.
Miguel Wiels
maandag 27 december 2021

Miguel Wiels wordt 50: “De frisheid ontbrak toch wat”

Hij schreef meer dan 300 nummers voor K3

2022 wordt een speciaal jaar voor Miguel Wiels. De man die instond voor maar liefst 248 K3-liedjes bereikt een mijlpaal in zijn leven, maar is nog lang niet aan zijn hoogtepunt. Hij heeft nog veel in zijn mars en hoopt dat hij nog eventjes kan doorgaan. Maar voor K3, vond hij het voor zichzelf tijd om af te ronden.

“We hebben slechts 248 K3-liedjes op de mensheid losgelaten, maar er zijn er nog minstens 100 geschreven die ik in de vuilnisbak heb gesmeten. Dus die 250 heb ik ruimschoots gehaald. Ik ben in 98 begonnen en dus was het tijd om los te laten. K3 heeft nieuw materiaal nodig en bij mij ontbrak de frisheid toch wat”, legt hij zijn vertrek bij K3 uit in Het Laatste Nieuws.

Na bijna 25 jaar verliet Miguel team K3, een lange periode die je niet zomaar loslaat. “Het gebeurt weleens dat ik een melodietje in m’n hoofd krijg en denk ‘dit zou goed zijn voor K3’. Ik heb altijd nummers geschreven die ik zelf graag hoor. En als er nu K3-nummers in mijn hoofd ontstaan, dan geef ik ze gewoon aan Niels Destadsbader.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels