.
Miguel Wiels
maandag 12 juli 2021

Miguel Wiels na controversiële uitspraak: “toen ben ik op het matje geroepen”

"Maar sindsdien is er wel iets veranderd..."

Miguel Wiels is iemand die altijd ongezouten zijn mening zal geven. Zo ergert de liedjesschrijver zich enorm aan de breuklijn tussen populaire en alternatieve artiesten.

“Zo kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik fan ben van een band als dEUS, maar je zal Tom Barman nooit horen zeggen dat hij iets goedvindt uit de populaire sector. Dat systeem, daar kan ik me weleens over opwinden”, geeft Miguel Wiels toe in Het Belang van Limburg.

Miguel Wiels heeft zich ook jarenlang laten horen tegen De MIA’s. Al is dat instituut door de jaren heen ten goede geëvolueerd. “En ik mag graag denken dat ik daar misschien voor een stuk toe heb bijgedragen”, aldus Miguel in het dagblad. Miguel Wiels legt uit hoe hij dat aangepakt heeft…

“Door een aantal jaar geleden gigantisch op dat instituut te kafferen, waarmee ik blijkbaar een gevoelige snaar heb geraakt. Maar ik had een punt, want mijn moeder kende de meeste van de artiesten die er op De MIA’s in de bloemetjes werden gezet niet eens.”

Terwijl de K3’tjes records braken en voor tientallen uitverkochte Sportpaleizen en Ahoys speelden. “Dat waren dan de muziekprijzen van Vlaanderen! Ik heb toen gezegd dat dat format van geen kanten klopte. Ik ben daarvoor op een vriendelijke manier op het matje geroepen door de bazen van de VRT, maar sindsdien is er wel iets veranderd”, klinkt het niet zonder trots bij Miguel Wiels in Het Belang van Limburg.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels