.
Miguel Wiels
vrijdag 23 juli 2021

Miguel Wiels: “dat getuigt van een gebrek aan respect en goede manieren”

"Dat systeem, daar kan ik me weleens over opwinden."

Miguel Wiels ergert zich enorm aan het feit dat er nog al te vaak een duidelijke grens getrokken wordt tussen het populaire genre en de meer alternatieve muziek. Kijken artiesten anno 2021 nog steeds neer op de muziek van K3?

“Ik denk dat muzikanten, van wel allooi dan ook, horen dat mijn repertoire het resultaat is van noeste arbeid. Die liedjes van K3 zijn niet allemaal doorslagjes van Altijd Is Kortjakje Ziek, hé. Maar je hebt natuurlijk altijd een zekere perceptie, dus voor veel muzikanten is het gevaarlijk om te zeggen dat ze K3 goed vinden. Dat heeft me soms gestoord, ja”, vertelt Miguel Wiels in Het Belang van Limburg.

“Zo kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik fan ben van een band als dEUS, maar je zal Tom Barman nooit horen zeggen dat hij iets goedvindt uit de populaire sector. Dat systeem, daar kan ik me weleens over opwinden.”

Al speelt er bij Miguel Wiels ook meer dan dat: “Ik heb me vaak gestoord aan de alternatieve, vaak gesubsidieerde sector. Dan zit je op de MIA’s, komt Jan Jambon het podium opgewandeld en hoor je achter je al die alternatieve muzikanten – van Balthazar tot Zwangere Guy – roepen en foeteren. Dat vind ik getuigen van een gebrek aan respect en goede manieren”, neemt Miguel Wiels stelling in.

“Als drie maanden later corona uitbreekt, staan zij wel op de eerste rij om steun te eisen. En maar afgeven op de populaire sector, alsof daar geen goeie muziek wordt gemaakt”, zucht Miguel Wiels in Het Belang van Limburg.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Miguel Wiels

Meer Over:

Miguel Wiels