.
Josje Huisman
woensdag 14 april 2021

Miguel Wiels: “dan had Josje nooit in K3 gezeten”

“Eigenlijk verdiende ze op dat moment niet om door te gaan.”

Ophef in The Voice van Vlaanderen toen debuterend coach Niels Destadsbader de falende Tobe toch liet doorgaan en de twee beter presterende kandidaten afdankte. Ook in The Voice gaat het duidelijk al lang niet meer alleen om ‘de stem’, maar ook om het totaalpakket. En zo ging de ideale posterboy tóch door naar de volgende rond…

“Je moet het doen op het moment dat het moet gebeuren. Alleen, dat heeft Tobe in alle eerlijkheid vandaag niet gedaan”, klonk de kritiek bij Niels Destadsbader, waarna hij verrassend toch besloot om met Tobe verder te gaan in de talentenjacht.

“Ik vind dat je mensen kansen moet geven in het leven, ik heb die zelf ook gekregen’, verdedigde Niels zijn keuze. Niels’ beste vriend Miguel Wiels verdedigt die keuze in Dag Allemaal.

“Ik heb uit eigen ervaring een heel goed voorbeeld”, steekt Miguel van wal in Dag Allemaal. “Toen we in 2009 voor K3 een opvolgster voor Kathleen zochten, kwam Josje de zaal binnen voor de auditie en ik dacht meteen: ‘Dit is ze, ik hoop dat die kan zingen.’”

En dat bleek het geval, maar in de volgende ronde maakte Josje een zeer slechte beurt. “Eigenlijk verdiende ze op dat moment niet om door te gaan”, geeft Miguel Wiels toe. “Maar we wisten dat ze een geweldig talent was, en daardoor raakte ze met de hakken over de sloot. Hadden we haar toen afgeserveerd omdat ze even vals zong, dan had Josje nooit in K3 gezeten”, bekent Miguel Wiels in Dag Allemaal.