.
Celine Dept en Michiel Callebaut
maandag 21 november 2022

Michiel Callebaut: “Dat filmpje haalde maar 70.000 views”

Beetje teleurstellend

Michiel Callebaut en Céline Dept, alias CéMi, zijn elke dag bezig met het maken van YouTube-content. Dat kan gaan over knotsgekke uitdagingen, of gewoon grappige momentjes rond de lengte van Michiel.

Zo halen filmpjes waar Michiel worstelt met zijn lengte heel vaak miljoenen views. “Toen dachten we: we gaan een nieuwe trend volgen, waarbij je op het strand staat en doet alsof je met pijn en boog de ondergaande zon neerschiet. Het is een prachtig filmpje geworden, maar dat haalde maar 70.000 views. Dat klinkt ondankbaar, maar als je mikt op een miljoen, dan is dat plots weinig”, lacht Michiel in Het Laatste Nieuws.

Het is voor het koppel moeilijk in te beelden hoe het leven er heeft uitgezien zonder internet. Maar toch was er ooit zo’n tijd. “Ik denk toch dat dat leuk moet geweest zijn. Veel rustiger dan nu. Toen ik in het middelbaar zat, waren sociale media nog niet zo’n dingen en zat niemand hele dagen op zijn telefoon als vandaag.”

En hoewel ze zelf dagelijks heel wat uren bezig zijn met filmpjes maken en online content, willen ze jongeren niet meteen aanzetten om nog meer op hun smartphone te zitten. “We posten drie keer per week, meer niet. Ik zie weinig verkeerd met uren naar een scherm kijken, maar we wanneer je geen uur zonder scherm kan.”

Bio van Michiel Callebaut en Celine Dept