.
Michel Wuyts
zondag 27 maart 2022

Michel Wuyts klopt op tafel: “Het moet gedaan zijn”

Dat kan voor hem echt niet

Er bestaat geen mooiere sport voor Michel Wuyts dan het wielrennen. Toch staat Michel er niet meten voor te springen mochten zijn kleinkinderen op een dag aankondigen dat ze graag wielrenner willen worden. Dan grijpt opa Michel in en gaat hij een serieus woordje met hen praten.

“Het afraden zou fout zijn, maar ik zal hen zeker wijzen op wat inherent is aan de sport. Iedere wielrenner heeft littekens op zijn lichaam die er vroeger niet waren. Sommige renners dragen die als relikwieën, maar je hebt ze toch liever niet, me dunkt.”

Michel heeft al heel wat wielrenners ongelukken zien hebben en dat ziet hij toch liever allemaal niet gebeuren. “Er wordt zelfs meer gevallen dan vroeger. Of dat is toch mijn indruk. Het is bijna onvermijdelijk geworden, zodanig zelfs dat men er zeer snel overheen gaat. Dat kwetst me. Ik heb bij mijn vorige werkgever toch een paar keer op tafel geklopt; ‘Het moet gedaan zijn om in trailers van een wielerwedstrijd valpartijen uit te spelen!’ Alsof een valpartij de aantrekkingskracht van de komende wielerwedstrijd moet vergroten”, reageert hij in Primo.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Michel Wuyts

Meer Over:

Michel Wuyts