.
Michel Wuyts
zondag 10 juli 2022

Michel Wuyts: “Hij mag dat zo niet zien”

Die opmerking kwam niet goed over

Dit jaar geen Michel Wuyts tijdens de ronde van Frankrijk. De commentator is op pensioen en kon niet langer aan de slag blijven bij de openbare omroep. Dus maakte hij de overstap naar VTM waar hij nu nieuwe kansen krijgt.

Dit wil zeggen dat hij ook niet meer kan samenwerken met José De Cauwer. De voorbije maanden vielen er enkele uitspraken die bij José niet in goede aarde vielen. Al vindt Michel Wuyts het misschien allemaal wat overdreven.

In Humo had Michel gezegd dat José ‘van kopman naar kopman sprong’. Daarmee liet hij uitschijnen dat José er weinig moeite mee had om na al die jaren plots met een andere co-commentator te werken.

“Sinds onze laatste koers samen – Parijs-Roubaix- hebben wij elkaar niet meer gesproken. Met elkaar bellen of iets samen doen in onze vrije tijd, dat deden wij vroeger ook nooit.”

En wat dan met die ongelukkige uitspraak? “José mag dat zo niet zien. Dat was een boutade. Als José commentaar wilde blijven geven, had hij geen andere keuze dan over te stappen naar een collega. Verwachtte ik dat hij samen met mij zou stoppen? Als hij zijn job graag doet, moet hij zorgen dat hij er plezier aan beleeft. Hij doet dat ook, denk ik. En ik gun het hem van harte.”

Bio van Michel Wuyts

Meer Over:

Michel Wuyts