.
Michel Van den Brande
zaterdag 4 november 2023

Michel Van den Brande: “Ik ben het beu”

Hij wil meer genieten

Nu Michel Van den Brande een aantal keer is geconfronteerd met de vreselijke rotziekte, is hij over het leven beginnen nadenken. Hij wil graag zijn bedrijf verkopen.

“Ik ben het beu. Ik wil meer kunnen genieten van het leven en het rustiger aan gaan doen”, zegt Michel in Dag Allemaal.

Daar kan Marie-Anne De Nil, collega uit ‘The Sky Is The Limit’ hem alleen maar gelijk in geven. Zij had zelfs een overnemer gevonden voor haar bedrijf en het leek in kannen en kruiken.

“Ik had een overnemer gevonden, en ik ging ook akkoord met zijn prijs. De onderhandelingen hebben anderhalf jaar geduurd, maar eens het in kannen en kruiken was, heb ik beslist om het toch niet te doen. En eerlijk, dat was de beste beslissing van mijn leven.”

De man die het bedrijf zou overkopen wilde zelfs geen witte jas aantrekken om tussen de worsten te lopen. Hij wilde alleen maar in zijn maatpak rondlopen en op zijn bureau blijven.

“ Dat zinde me niet. Ik wil mijn zaak enkel overlaten aan iemand met liefde voor het product. Weet je wat voor mij de doorslag heeft gegeven om het hem niet te verkopen? Hij postte op Instagram een foto van zijn paasbrunch. Ik zag alleen maar koffiekoeken en ander gebak. Niet één worst of stukje salami te zien. Toen drong het tot mij door dat die mens onze producten zelfs niet eet.”