.
Jean Kluger
maandag 11 april 2022

MIA's: Jean Kluger ontvangt de Sector Lifetime Achievement Award

De grote man achter onder andere Will Tura.

Componist, uitgever en producer Jean Kluger werd zondagavond met de Lifetime Achievement Award van de MIA's verrast tijdens het concert van Bart Peeters.

Jean Kluger (°1937) speelde achter de schermen van de muziekwereld als componist, uitgever en producer een onmisbare rol in de voorbije decennia, zowel in België als daarbuiten (onder andere in Frankrijk).

Jean Kluger kreeg de liefde voor muziek met de paplepel binnen, want vader Jacques had een passie voor muziek. Jean kan aan de slag gaan in het bedrijf van zijn vader en in het begin van de jaren 60 boekt hij zijn eerste successen: hij schrijft en producet verschillende hits (onder andere 'Hutje op de heide' voor Bobbejaan Schoepen, 'Kili Watch' van The Cousins en 'Eenzaam zonder jou' van Will Tura) en richt zijn eigen uitgeverij op, zowel in België als in Frankrijk. In België producet Jean talloze albums en werkt hij met verschillende grote namen samen: Will Tura, Johan Verminnen, Marva, Paul Severs, John Terra, Dana Winner en vele anderen.

De creativiteit van Jean uit zich op nog meer vlakken dan enkel studiowerk. Zo producet hij de musical 'Eenzaam zonder jou', is hij organisator van de ‘Tura in Symfonie’ concerten in Vorst Nationaal, produceert hij de film ‘Hoop doet leven’ (2018) en coproduceert hij 'Adela & Helena’, het theaterstuk rond zijn moeder en die van collega Hans Kusters. In 2016 wordt Jean voorzitter van het Fondation Bell’Arte, een internationale stichting ter bevordering van jonge, talentvolle pianisten.

Het is aftellen naar zaterdag 30 april voor de dubbeleditie van de MIA's 2020/2021. Dat aftellen gebeurt dit jaar met de bekendmaking van de MIA-winnaars in de sectorcategorieën, bepaald door de muzieksector: 'Artwork', ‘Auteur/componist', 'Live act', 'Muzikant', ‘Producer’ en 'Videoclip'.

Bio van Jean Kluger en Bart Peeters