.
Jean Blaute
dinsdag 6 december 2022

Jean Blaute: “Mijn bankrekening had er beter uitgezien”

Hij was soms wat slordig

Jean Blaute heeft er al een mooie carrière opzitten. Hij heeft al met heel wat artiesten mogen samenwerken en heeft al vaak samen met grote sterren in de studio gezeten.

“Wie me betaalde, kon me krijgen als studiomuzikant, zeker in het begin. Maar ik heb geleerd mijn broek niet af te steken voor mooipraters. Als producer was ik altijd zeer selectief, ik wou geen fabriekje zijn. Geen enkele productie van mij lijkt dan ook op de andere”, zegt Jean in Dag Allemaal.

Jean heeft zichzelf discipline moeten leren opleggen en dat lukte met de producer van Will Tura, Jean Kluger.

“In zaken doen ben ik echter slecht, vroeger was ik heel slordig met de aangifte van mijn copyright, ik had te veel vertrouwen dat anderen dat in orde zouden brengen. Veel van mijn nummers zijn grote hits geworden, mijn bankrekening zou er veel rooskleuriger voorstaan als ik beter had opgelet.”

Het leven van Jean was er eentje van vallen en opstaan, en vandaar ook de titel van zijn memoires. “Het leven is mij toegewaaid. Ik heb geluk gehad, maar ik deed ook wel mijn best. Met vallen en opstaan. En nu is het weer tijd om op te staan.”