.
Meskerem Mees
vrijdag 4 november 2022

Meskerem Mees: “Ik kan dat bijna niet geloven”

Ze probeert haar publiek te betrekken

Wanneer je aan Bart Peeters vraagt voor welk opkomend talent hij veel bewondering heeft dan antwoordt hij resoluut Meskerem Mees. Hij vindt haar attitude geweldig en hoe ze als artiest in het leven staat.

Bart herkent veel van zichzelf als jonge gast in de jonge Meskerem. “Maar toch zijn onze parcours verschillend. Ik was zeven toen ik van de reeds vermelde Sinterklaas een gitaar cadeau kreeg. Ik begon songs te schrijven in het Engels, zo van ‘Please, I want to live in peace’. Eind jaren zeventig moest je punk of disco zijn, maar ik zat in folk en wereldmuziek”, legt Bart uit in Het Laatste Nieuws.

Bart paste niet in de tijdsgeest en heeft het spelletje eventjes meegespeeld. “Ik zong met de popgroep The Radio’s, maar het is pas na mijn veertigste dat ik mocht zijn wie ik eigenlijk al van mijn zevende was: singer-songrwiter.”

Voor Meskerem is het allemaal nog wat nieuwer dan voor Bart, maar ook zij voelt zich goed op het podium. “Alles wat ik doe, de minste beweging, lokt een ‘wauw’-of ‘Hoo’-reactie uit. Ik heb geen show, geen omkadering, het is enkel ik met mijn gitaar.”

Meskeren kan soms amper geloven dat mensen voor haar willen betalen, maar de liefhebbers van haar muziek zijn er wel degelijk. “Zodra ik kan, kijk ik mensen in de ogen en betrek ik hen bij wat er gebeurt op het podium”

Bio van Meskerem Mees

Meer Over:

Meskerem Mees